Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Καταγγελία για κακοποίηση άνδρα στο κέντρο της Αθήνας - Αντιστάθηκε "σθεναρά " στον έλεγχο, ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. * Διοικητική έρευνα της αστυνομίας για τις καταγγελίες / Επίδειξη ωμής βίας από άνδρες των ΜΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία για κακοποίηση άνδρα στο κέντρο της Αθήνας - Αντιστάθηκε "σθεναρά " στον έλεγχο, ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. * Διοικητική έρευνα της αστυνομίας για τις καταγγελίες / Επίδειξη ωμής βίας από άνδρες των ΜΑΤ

Μια ακόμα ιστορία βίας στο σκοτάδι με πρωταγωνιστές αστυνομικούς των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας και έναν άνθρωπο ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία αυτοπτών μαρτύρων, φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ή να είναι και άστεγος, έφερε στο φως ένα βιντεάκι που από χθες κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και στα social media.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο άνδρας βρίσκεται περικυκλωμένος από μια διμοιρία ΜΑΤ και πότε τσιρίζει, πότε επαναλαμβάνει "Είναι χωρίς λόγο. Δεν έχω κάνει τίποτα". Παριστάμενοι ζητούν να κληθεί ασθενοφόρο και ένας εκ των αστυνομικών απαντά ότι έχει κληθεί και ότι ο άνδρας "προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη". Οι κραυγές του άνδρα συνεχίζονται στο 11λεπτο βίντεο και οι παριστάμενοι, εκ των οποίων κάποιοι δηλώνουν δικηγόροι και ζητούν τα στοιχεία του συλληφθέντα, συνεχίζουν να τονίζουν ότι πρέπει να μπει σε ασθενοφόρο, το οποίο δεν φτάνει ποτέ. Φτάνει ωστόσο περιπολικό, στο οποίο τον επιβιβάζουν υπό τις διαμαρτυρίες των παρισταμένων που επιμένουν για ασθενοφόρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες στα social media, ο άνδρας υπέστη κάποιου είδους κρίση με σπασμούς. Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν ότι παραμένει άγνωστο γιατί ο άνδρας, που έμοιαζε με άστεγο, βρέθηκε στα χέρια των ΜΑΤ, οι οποίοι τον έσυραν για περίπου 100 μέτρα επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι δικηγόροι και παριστάμενοι στο περιστατικό, κατά την ίδια καταγγελία του Διαδικτύου, μετέβησαν στο Α.Τ. Εξαρχείων για να πληροφορηθούν για την τύχη του ανθρώπου, όπου μετά από πίεση έμαθαν ότι μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Ωστόσο στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ούτε αυτό ίσχυε καθώς λιποθύμησε μέσα στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στους δικηγόρους, κατά την καταγγελία.

Αστυνομία: "Αρνήθηκε τον έλεγχο"

Για "σθεναρή αντίσταση" σε προσπάθεια ελέγχου του από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που φρουρούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και για εντολή για διοικητική έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών βάσει των καταγγελιών, έκανε λόγο η αστυνομία σε χθεσινή της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν, προσπάθησαν να τον ελέγξουν και αυτός "αρνήθηκε, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς και προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες. Επιπλέον, για να αποφύγει τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον ακολούθησαν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, ενώ παράλληλα τους απειλούσε φραστικά".

Η αστυνομία κάνει λόγο μάλιστα και για τραυματισμό αστυνομικού από κλωτσιά του ελεγχόμενου, ο οποίος "μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝΑ, όπου διαγνώστηκε με κάκωση στον αγκώνα του αριστερού του χεριού και αποχώρησε".

Τελικά ο άνθρωπος, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε στη Νευρολογική κλινική.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απείθειας, απειλής σε βάρος αστυνομικών και βίας κατά υπαλλήλων, ενώ με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL