Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Χωρίς ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χωρίς ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση

Θεσσαλονίκη: Δεν είναι λίγα τα στελέχη της Ν.Δ. που αποδίδουν το όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα του κόμματός τους στην Α' Θεσσαλονίκης στο ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει ατζέντα για την πόλη και την περιοχή. Αν και από τις κάλπες των ευρωεκλογών και μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ότι το κόμμα του είναι πανέτοιμο να αναλάβει την εξουσία και άρα θα έπρεπε να είχε σχεδιαστεί και η στελέχωση κρίσιμων οργανισμών, κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε να συμβαίνει.

Χωρίς σχέδιο για το μέλλον του ΟΑΣΘ

Η Ν.Δ., τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, ανέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ως μείζον πρόβλημα της πόλης για να φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα περίμενε λοιπόν ο κάθε πολίτης ότι θα έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τον ΟΑΣΘ και για το διάδοχο σχήμα των αστικών συγκοινωνιών, αλλά αυτό είτε δεν υπάρχει είτε δεν έχει παρουσιαστεί και το φυλάνε για «έκπληξη». Σπεκούλαραν και «πόνταραν» στη δυσφήμιση του δημόσιου ΟΑΣΘ, όταν και με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2015, έδωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο προηγούμενο ιδιωτικό «αμαρτωλό» καθεστώς. Ήταν, βλέπετε, τα «δικά τους» παιδιά, ενώ ένα σημαντικός αριθμός εργαζόμενων προσλήφθηκε εκεί με «ραβασάκια» βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κάτι που δείχνει ότι χρησιμοποιούσαν τον ΟΑΣΘ και ως ρουσφετολογικό εργαλείο.

Κοίτα ποιος μιλάει...

Ένας εξ αυτών ήταν ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μακεδονία», ερωτηθείς «τι θα κάνετε με τον ΟΑΣΘ, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της;», αντί να απαντήσει επί κάποιου σχεδίου της κυβέρνησης, μίλησε για «προβλήματα, ελλείμματα και διαφθορά»(!). «Έχω επισημάνει πολλές φορές πως όπου το κράτος παριστάνει τον επιχειρηματία, παράγει προβλήματα, ελλείμματα και διαφθορά. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του ΟΑΣΘ. Από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς σκοπεύει να στείλει εξώδικο στον Θ. Καράογλου για τις κατηγορίες περί διαφθοράς, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητηθεί παραιτήσεις από τη διοίκηση του Οργανισμού. Αντίθετα, την παραίτηση της σημερινής διοίκησης ζήτησε μέσω του Facebook o πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος πάντα προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα... Σήμερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ θα ενημερώσει εγγράφως τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Οργανισμός, την πορεία της εκκαθάρισης και το τι θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια.

Δυστοκία για τη στελέχωση

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να έχει κάνει κρούσεις σε διάφορους δικούς του για να αναλάβουν την προεδρία του ΟΑΣΘ, αλλά ουδείς εξ αυτών δέχτηκε. Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα σ' αυτούς που φέρονται να αρνήθηκαν ήταν και ένας που εκπροσωπεί προμηθεύτρια εταιρεία του Οργανισμού (!). Στο τραπέζι λέγεται πως έπεσαν τα ονόματα κάποιων υποψήφιων βουλευτών στα ψηφοδέλτια της Α' και Β' Θεσσαλονίκης, αλλά και ατόμων που πέρασαν από διοικητικά πόστα στον ιδιωτικό ΟΑΣΘ.

Συνεχίζει ακέφαλη η ΕΥΑΘ

Η ανετοιμότητα της Ν.Δ. για τη στελέχωση οργανισμών της Θεσσαλονίκης φάνηκε χθες και στην έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων της ΕΥΑΘ, όπου θα έπρεπε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που παραμένει ακέφαλη από πριν τις εκλογές, μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Κρεστενίτη. Η γενική συνέλευση αναβλήθηκε για τις 2 Αυγούστου, διότι δεν βρέθηκαν ακόμη τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα ηνία και το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι σημείωναν ότι, πέρα από την εκκρεμότητα της υπογραφής της νέας συλλογικής τους σύμβασης εργασίας, μέχρι αρχές του επόμενου μήνα δεν θα υπάρχει διοίκηση που να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα στο δίκτυο υδροδότησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL