Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οκτώ χρόνια φυλακή στον Χρυσαυγίτη γυμναστή για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας

Ο 58χρονος γυμναστής από το Λασίθι ήταν κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας ανήλικης αθλήτριάς του, το 2001 - Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά

Ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε στον 58χρονο γυμναστή από το Λασίθι, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού 14χρονης αθλήτριας, πριν από περίπου 18 χρόνια. Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο κάθειρξη 9 ετών.

Επισημαίνεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ας σημειωθεί ότι ο 58χρονος κρίθηκε ένοχος μόνο για το βιασμό που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2001. Για την έτερη περίπτωση βιασμού που φέρεται να έγινε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η ποινική δίωξη σε βάρους του κηρύχθηκε απαράδεκτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, επικράτησαν στιγμές έντασης στο ακροατήριο με τη μητέρα του καταδικασθέντος να καταρρέει.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος φέρεται να επιτέθηκε φραστικά στον συνήγορο της 32χρονης -σήμερα- παθούσας.

Τονίζεται ότι η απόφαση εκφωνήθηκε παρουσία αστυνομικής δύναμης στο ακροατήριο, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές εντάσεις λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας από τη μια οικείων της παθούσας αλλά και αλληλέγγυου κόσμου κι απ' την άλλη των συγγενών του 58χρονου.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο καταδικασθείς -και σε δεύτερο βαθμό πλέον- επιστρέφει, μετά από περίπου 3 χρόνια, στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, τον Ιούνιο του 2015, το πρώην μέλος της χρυσής αυγής, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Περίπου ένα χρόνο μετά, ωστόσο, είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, λόγω προβλημάτων υγείας.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις