Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ά.Παπαρούσου: Ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση του Ζακ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ά.Παπαρούσου: Ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση του Ζακ (Video)

«Δεν έχει οριστεί δικάσιμος για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ, Άννυ Παπαρούσου, προσθέτοντας ακόμα ότι δεν υπάρχει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι η ΕΔΕ διατάχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση 2-3 μήνες μετά το συμβάν ενώ η διαδικασία για την απόδοση δικαιοσύνης κύλησε πάρα πολύ αργά.

https://www.youtube.com/embed/HuxHzHd3fSk

«Στις 24/6 ήταν να συνεδριάσει το πειθαρχικό της ΕΔΕ ωστόσο λόγω κωλύματος κάποιου εκ των συνηγόρων των αστυνομικών αναβλήθηκε», σημείωσε η κα Παπαρούσου.

Συμπερασματικά, η ίδια υπογράμμισε ότι πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του ανθρώπου με το κίτρινο μπλουζάκι, που ανέδειξε η έρευνα του forensic architecture.

Υπενθυμίζεται, όπως επισημαίνει η Ά.Παπασπύρου, ότι ο εν λόγω άνθρωπος, με το κίτρινο μπλουζάκι, είναι παρών σε κάθε σκηνή.

«Είναι σημαντικό γιατί βρίσκεται έξω από τον Βενέτη απέναντι από το κοσμηματοπωλείο, μιλά στον Ζαχαρία (Ζακ), και είναι παρών και στο τέλος όπου φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στους αστυνομικούς και να κρατά γκλοπ», υπογράμμισε η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου.

Η ίδια αναφερόμενη στο πόσο έχει καθυστερήσει η υπόθεση υπενθύμισε ότι «ζητήσαμε από τον ανακριτή να προσέλθει ως μάρτυρας ο άνθρωπος με το κίτρινο μπλουζάκι. Το αίτημα στάλθηκε από τον ανακριτή στις αστυνομικές αρχές και την επόμενη ημέρα η αστυνομία απάντησε ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει. Μετά τη δημοσιοποίηση του forensic architecture βρέθηκε το άτομο αυτό και προσήλθε στη νόμιμη διαδικασία».

Παράλληλα, η Άννυ Παπασπύρου σημείωσε ότι επιχειρήθηκε από τους κατηγορούμενος «να αμφισβητήσουν την πραγματικότητα η οποία ήταν καταγεγραμμένη», προσθέτοντας ότι «υπάρχει και άλλο οπτικό υλικό το οποίο δεν έφτασε στους ανακριτές καθώς πάρα πολλοί μάρτυρες ήταν παρόντες και κατέγραφαν με τα κινητά τους», αλλά δεν προσήλθαν να τα καταθέσουν.

Τέλος, στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο αδελφός του Ζακ, Νίκος Κωστόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «ακόμα προσπαθούμε να διαχειριστούμε το πένθος και να δικαιώσουμε τον Ζαχαρία», υπογραμμίζοντας ότι «η μάχη δε δίνεται μόνο για το Ζαχαρία αλλά και για άλλους ανθρώπους που είχαν την ατυχία του Ζαχαρία και δεν είχαν την ευκαιρία να δικαιωθούν. Είναι μια μάχη και για αυτούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL