Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Κτηματογράφηση / Κτηματογράφηση: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε Λήμνο και Λέσβο από Δευτέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κτηματογράφηση / Κτηματογράφηση: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε Λήμνο και Λέσβο από Δευτέρα

Με την έναρξη συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και Λέσβου από τη Δευτέρα "κλείνει" το γιγαντιαίο πρόγραμμα υποβολής δηλώσεων σε εξωαστικές και αγροτικές περιοχές, το οποίο ξεκίνησε από τα Δωδεκάνησα στις 19 Νοεμβρίου και επεκτάθηκε σταδιακά σε όλη την επικράτεια. Το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλεί όσους έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων λήγει την 1η.10.2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 2.1.2020 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο φορέας υπενθυμίζει ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ειδικότερα η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στη Λήμνο αφορά τους καλλικρατικούς Δήμους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, με το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο να λειτουργεί στη Μύρινα, επί της Λεωφ. Παύλου Κουντουριώτη αρ. 8, στη θέση Ρωμέικος Γιαλός, εντός του οικισμού της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας θα γίνει στους εξής προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του καλλικρατικού Δήμου Λέσβου: Αγίας Παρασκευής, Αγιάσου, Άγρας, Ακρασίου, Αμπελικού, Ανεμοτιάς, Αντίσσης, Αργέννου, Ασωμάτου, Αφαλώνος, Βασιλικών, Βατούσσης, Βρίσας, Ερεσού, Ιππείου, Καλλονής, Κάπης, Κεραμείων, Κλειούς, Κώμης, Λάμπου Μύλων, Λεπέτυμνου, Λισβορίου, Λουτροπόλεως Θέρμης, Μανταμάδου, Μεγαλοχωρίου, Μεσότοπου, Μηθύμνης, Μιστέγνων, Μύχου, Νάπης, Νεοχωρίου, Νέων Κυδωνίων, Παλαιοχωρίου, Παμφίλων, Πελόπης, Πέτρας, Πηγής, Πλαγιάς, Πλωμαρίου, Πολιχνίτου, Πτερούντος, Πύργων, Θέρμης, Σιγρίου, Σκαλοχωρίου, Σκοπέλου, Σταυρού, Στύψης, Συκαμινέας, Συκούντος, Τρυγόνας, Υψηλομετώπου, Φιλίας και Χιδήρων. Το γραφείο κτηματογράφησης λειτουργεί στην Καλλονή Λέσβου, στη συνοικία "Μαλτέδαινα". Για τους διαμένοντες στην Αθήνα οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία στα δύο νησιά, γραφείο υποδοχής δηλώσεων λειτουργεί και στη Νίκαια Αττικής, Μπελογιάννη 133.

Παρατάσεις στις προθεσμίες οριστικοποίησης των πρώτων εγγραφών

Με διάταξη στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ Α106 παρατείνονται οι προθεσμίες διόρθωσης των αρχικών εγγραφών για παλαιότερα και νεότερα προγράμματα κτηματογράφησης. Έτσι, παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών εγγραφών για τα νέα προγράμματα κτηματογράφησης σε 8 έτη και για τα παλιά, σε περιοχές όπου η αρχική τους προθεσμία δεν είχε λήξει στις 30.11.2018, σε 16 έτη. Για τις περιοχές όπου η δεκατετραετής προθεσμία, όπως είχε παραταθεί, δεν είχε λήξει στις 30.11.2018, η δεκαεξαετής προθεσμία επεκτείνεται κατά τρεις μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL