Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πυρκαγιά στο Λαύριο - Εκκενώθηκε καταυλισμός προσφύγων

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η απομάκρυνση έγινε προληπτικά - Σε μικρή απόσταση είναι και οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ - Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία βρίσεκται σε εξέλιξη στη θεση Νεράκι Λαυρίου, όπου νωρίτερα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους άτυπος καταυλισμός προσφύγων. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταστολή της πυρκαγιάς στη θέση Νεράκι Λαυρίου.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεσστική, εκτός από τα πρώτα επτά οχήματα με 21 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, τώρα έχουν μεταβεί επιπλέον 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα του νεοιδρυθέντος Μηχανοκίνητου Τμήματος, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια ή οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, που βρίσκονται πάνω από την πυρκαγιά, αλλά πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και καταβάλεται προσπάθεια να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, πριν πάρει απειλητικές διαστάσεις.

 

Άμεση συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Λαύριο

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταστολή της πυρκαγιάς στη θέση Νεράκι Λαυρίου. Ήδη από την Τρίτη έχουν διατεθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα 4 υδροφόρες και ενισχύθηκαν με 2 φορτηγά οχήματα και 1 ερπυστριοφόρο - χωματουργικό.  

Παρών στο συμβάν είναι από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και στελέχη της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να παρέχουν οποιαδήποτε συνδρομή ζητηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια