Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα απευθύνεται ενόψει των εθνικών εκλογών «στον ελληνικό λαό και τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα με στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και να θέσει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενώπιον των ιστορικών τους ευθυνών».

Με διακήρυξη το Εθνικό Συμβούλιο καλεί «πριν την λαϊκή ετυμηγορία της 7ης Ιουλίου, τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους να θέσουν στα προεκλογικά τους προγράμματα και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να απαιτήσουν από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου την έμπρακτη στήριξη του ιερού αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση».

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων, για να παράξει αποτελέσματα η ρηματική διακοίνωση στην κυβέρνηση της Ο.Δ. της Γερμανίας (4.6.2019), «πρέπει να συνοδευθεί από κατάλληλες, πολιτικά, διπλωματικά και νομικά – δικαστικά, ενέργειες, στο πλαίσιο ενός καλά επεξεργασμένου και συνεκτικού εθνικού σχεδίου διεκδίκησης. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι οι αξιώσεις μας είναι ενιαίες και αδιαίρετες και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη σαλαμοποίησή τους».

«Η ικανοποίηση των απαράγραπτων ελληνικών αξιώσεων αποτελεί επιβεβλημένη πράξη αποκατάστασης του Δικαίου και της Ιστορίας και οχύρωσης της Δημοκρατίας από τους ζηλωτές του φασισμού. Συνεπώς, η ενεργός διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών αποτελεί ύψιστο ηθικό, εθνικό και δημοκρατικό χρέος, η εκπλήρωση του οποίου απαιτεί ενότητα, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Καλούμε τον λαό και τα πολιτικά κόμματα στις επάλξεις του αγώνα!» καταλήγει η διακήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL