Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Τιμώντας τον Γιάννη Μπεχράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τιμώντας τον Γιάννη Μπεχράκη

Με στόχο να φέρει το φωτορεπορτάζ κοντά στο αθηναϊκό κοινό μέσα από μια σειρά εκθέσεων και δράσεων με πρωταγωνιστές μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους Έλληνες και ξένους φωτοειδησεογράφους ξεκινά σήμερα το Athens Photo World, τιμώντας στην εναρκτήρια διοργάνωσή του τον Γιάννη Μπεχράκη και εστιάζοντας στο πολυετές, πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο του. Κεντρικό θέμα της πλατφόρμας είναι η «Καθημερινότητα στον Κόσμο» μέσα από πόλεις, χώρες και στιγμές του πλανήτη. Βασικός χώρος των εκθέσεων είναι το ΚΠΙΣΝ, αλλά και η Πλατεία Συντάγματος, τα κάγκελα του Εθνικού Κήπου, η Οδός Ερμού (μεταξύ Θησείου και οδού Πειραιώς) και η Οδός Ιπποκράτους 13.

Στο πλαίσιο του δεκαήμερου θα πραγματοποιηθούν επτά εκθέσεις και έξι εκδηλώσεις, όλες επικεντρωμένες στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ και στους πρωταγωνιστές του, με τη συμμετοχή σημαντικών επαγγελματιών με μακρόχρονη εμπειρία και διαφορετική οπτική. Η έκθεση του Γιάννη Μπεχράκη "Εyewitness" θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος έως και τις 15 Ιουνίου. Περικλείει τριάντα χρόνια φωτοειδησεογραφίας, διακρίσεων και βραβείων και κυρίως παρουσίας του διεθνούς Έλληνα φωτορεπόρτερ στα γεγονότα που ονομάζουμε «σύγχρονη ιστορία». Παράλληλα, θα προβάλλονται βίντεο με ομιλίες και συνεντεύξεις του κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης φωτογραφικής πορείας του με τις πιο σημαντικές σκέψεις του για τη φωτογραφία και τον κόσμο.

Το World Press Photo 2019 κάνει την Αθήνα πρώτο σταθμό της ετήσιας περιοδείας του, φέρνοντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τις πιο συναρπαστικές φωτογραφίες του 2018. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ. Η έκθεση “Notes” του Δημήτρη Μιχαλάκη, ενός από τους πιο δραστήριους Έλληνες φωτογράφους των τελευταίων ετών, θα παρουσιάζεται έως 16 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος. Τρεις σημαντικοί Έλληνες φωτογράφοι, ο Πέτρος Γιαννακούρης, ο Κώστας Μπαλτάς και ο Λουκάς Χαψής, φέρνουν κοντά στο κοινό σημεία της χώρας με σπάνια ομορφιά και διαχρονική σημασία μέσα από μεγάλες φωτογραφίες στην οδό Ερμού (μεταξύ Θησείου και οδού Πειραιώς) έως και 16 Ιουνίου.

Το Athens Photo World παρουσιάζει μια σειρά Ψηφιακών Προβολών με φωτογραφίες είκοσι Ελλήνων φωτογράφων στον τοίχο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, στην Τεχνόπολη και στο κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL