Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης

Οι σημαντικότερες στιγμές της περσινής χρονιάς για το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης θα παρουσιαστούν μεθαύριο Σάββατο 18 Μαΐου, στις 7 μ.μ., με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά. Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της θεματικής “Δεν είναι όλα εφήμερα - Βόρειο Αιγαίο”
 

Το “Panorama Griego” για τον Μπόρχες

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατόν είκοσι χρόνων από τη γέννηση του Μπόρχες, το ισπανόφωνο διαδικτυακό περιοδικό “Panorama Griego” της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τoυ υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διοργανώνει απόψε στις 6.30 μ.μ. την εκδήλωση «Jorge Luis Borges – Αναγνώσεις στην Ελλάδα» στο Polis Art Café, Πεσματζόγλου 5, με ομιλητές τους Αχιλλέα Κυριακίδη, Δημήτρη Καλοκύρη, Marta Silvia Dios Sanz και συντονιστή τον Κώστα Μαυροειδή.

Έργο του Μπάνκσι στη Βενετία;

Ένα γκράφιτι που εικάζεται ότι ανήκει στον Μπάνκσι και απεικονίζει ένα παιδάκι που φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι του ένα βεγγαλικό βρέθηκε στον τοίχο σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι της Βενετίας. Στο γκράφιτι, που παραπέμπει στον τρόπο ζωγραφικής του διάσημου εικαστικού δρόμου, έχει δοθεί η ονομασία "Naufrago bambino", δηλαδή "Παιδί που επέζησε του ναυαγίου". Μέχρι στιγμής πάντως ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για δικό του έργο, καθώς συνηθίζει ο ίδιος να γνωστοποιεί έργα του, ανεβάζοντας φωτογραφίες τους στο Instagram.

Έκκληση για το θέατρο “Σφενδόνη”

Με ανοιχτή επιστολή της η ηθοποιός Άννα Κοκκίνου απευθύνει έκκληση στο κοινό για διάσωση του θεάτρου «Σφενδόνη», αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Ζητώ τη συμπαράστασή σας για να μην καταδικαστεί το Θέατρο Σφενδόνη στη σιωπή και να μη λήξει άδοξα μια πολύχρονη πορεία, που μπορεί να μην πήρε υπόψη τους σκληρούς κανόνες του εμπορίου, όμως πρόσφερε στην πόλη ό,τι εκλεκτότερο μπόρεσε. Ακόμα και το μικρότερο ποσό είναι απολύτως ευπρόσδεκτο. Το συνολικό ποσό που ζητάμε να συγκεντρώσουμε είναι 120.000 ευρώ” γράφει μεταξύ άλλων η ηθοποιός. Η ηλεκτρονική διεύθυνση συγκέντρωσης χρημάτων είναι : https://goget.fund/2Yu7sWW


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL