Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Εκμαγεύοντας. Η μαγεία της αρχαίας ελληνικής τέχνης αναβιώνει στα εργαστήρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκμαγεύοντας. Η μαγεία της αρχαίας ελληνικής τέχνης αναβιώνει στα εργαστήρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (Video)

Τα εργαστήρια του ΤΑΠ είναι τα μόνα που παράγουν πιστοποιημένα ακριβή αντίγραφα των αριστουργημάτων των μουσείων μας. Λειτουργούν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη σε σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν και εργαστήρια συντήρησης. Εργαστήρια παραγωγής αντιγράφων του ΤΑΠ λειτουργούν και στην Πέλλα.

Η συλλογή των εργαστηρίων του ΤΑΠ αποτελείται από ακριβή αντίγραφα αντιπροσωπευτικών μουσειακών εκθεμάτων και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκμαγεύσεις.

Τα ακριβή αντίγραφα φτιάχνονται στο χέρι, με υψηλή τεχνογνωσία, από ταλαντούχους γλύπτες, ζωγράφους, συντηρητές και τεχνίτες. Διατίθενται στα πωλητήρια του ΤΑΠ σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας. Επίσης, αποστέλλονται σε πανεπιστήμια και συναφή ιδρύματα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

https://player.vimeo.com/video/336314755

Εκμαγεύοντας στα εργαστήρια του ΤΑΠ from Υπουργείο Πολιτισμού &Αθλητισμού on Vimeo.

Επισημαίνεται ότι το 2016, με την τροποποίηση του άρθρου 2 του αρχαιολογικού νόμου 3028/2002, κατοχυρώθηκε θεσμικά ότι οι μήτρες (τα εκμαγεία που παράγονται από τα πρωτότυπα έργα) και τα μοντέλα (τα πρώτα αντίτυπα που παράγονται από τις μήτρες) φυλάσσονται αποκλειστικά στο ΤΑΠ και απαγορεύεται να κυκλοφορούν στην αγορά. Ακριβή αντίγραφα είναι μόνο εκείνα που παράγονται με εκμαγεύσεις από τα μοντέλα και φέρουν την αυθεντική σφραγίδα του ΤΑΠ ενσωματωμένη κατά την παραγωγή τους, διαφυλάσσοντας την υψηλή υπεραξία των αριστουργημάτων των μουσείων μας για το Ελληνικό Δημόσιο.

To σποτ «Εκμαγεύοντας» δημιουργήθηκε βασισμένο σε ιδέα-σενάριο της Μιμίκας Γιαννοπούλου, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ασθενίδη, ενώ την οργάνωση και το συντονισμό της παραγωγής ανέλαβε η Μαρίνα Γαλανοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL