Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Έφυγε" ο Γιώργος Παναγιώτου

Ο ποιητής και δημοσιογράφος Γιώργος Παναγιώτου έφυγε από τη ζωή τη Μ. Εβδομάδα σε ηλικία 76 χρόνων και κηδεύτηκε τη Μ. Τρίτη στον Βόλο. Υπήρξε πρωτοπόρος, όπως σημειώνει η Εταιρεία Συγγραφέων, στο...

Ο ποιητής και δημοσιογράφος Γιώργος Παναγιώτου έφυγε από τη ζωή τη Μ. Εβδομάδα σε ηλικία 76 χρόνων και κηδεύτηκε τη Μ. Τρίτη στον Βόλο. Υπήρξε πρωτοπόρος, όπως σημειώνει η Εταιρεία Συγγραφέων, στο Δ.Σ. της οποίας διετέλεσε μέλος, τόσο στη δημοσιογραφία, καθώς υπήρξε ο πρώτος Έλληνας που κατέγραψε δημοσιεύματα εφημερίδων και τεκμηριωτικά παρακολούθησε τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, όσο και στην ποίηση, μια ποίηση πολιτική και κοινωνικά στρατευμένη, την οποία προσέγγισε ως ελεύθερο πνεύμα και με δεινές γλωσσοπλαστικές ικανότητες.

Γεννημένος στην Τσαγκαράδα της Μαγνησίας το 1943, με σπουδές Φιλολογίας και Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, εργάστηκε στον ΔΟΛ ως συντάκτης ύλης και κοινοβουλευτικός συντάκτης, όπως και αρχειοθέτης, ενώ ήταν συντάκτης της βιβλιογραφίας, της θεατρολογίας και των πολιτικών ημερολογίων στην ετήσια έκδοση "Χρονικό" (1974-1991). Εξέδωσε τις συλλογές "Κεκραγάριον", "Αγκαλά και φιλελεύθεροι" και "Σώμα Πέλαγος", μελέτες για το νεοελληνικό θέατρο, τον Τύπο του Βόλου, τη λογοτεχνία της Κρήτης κ.λπ. Και μετέφρασε Σύλβια Πλαθ και σύγχρονους Άγγλους ποιητές.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο