Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
25.7°C31.2°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.6°C27.0°C
4 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.7°C34.3°C
3 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.8°C25.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C26.9°C
4 BF 44%
Φέστιβαλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ: «Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον» και στον πολιτισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φέστιβαλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ: «Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον» και στον πολιτισμό

«Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον»: Με αυτό το σύνθημα ξεκινά την επόμενη Παρασκευή το 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ, μία γιορτή δημοκρατίας, αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας που φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε ένα εναλλακτικό πολιτιστικό παράδειγμα, ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού.

Το φετινό Φεστιβάλ των Νέων ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζεται με αναφορά 5 σημαδιακές επετείους: τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την ανατροπή της κυβέρνησης Αλιέντε και την εγκαθίδρυση της χούντας του Πινοσέτ στη Χιλή, τον θάνατο του ποιητή Πάμπλο Νερούδα και του ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο αλλά και τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν βιντεοπροβολές, θεατρικά δρώμενα και θεματικά εργαστήρια για τη νεολαία, τη ριζοσπαστική Αριστερά, τα κινήματα, τους αγώνες και τον πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου.

Στις μουσικές του σκηνές θα ανέβουν διαδοχικά οι Στάθης Δρογώσης, Θάνος Μικρούτσικος με τα Υπόγεια Ρεύματα και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, οι His majesty the king of Spain, George Gaudy, Radio Sol, οι Βασίλης Σταυρακάκης, Ψαρογιώργης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Γιάννης Παπατζανής, Αντώνης Σταυρακάκης, Έκτορας Κυριάκου (27.9).

Το Σάββατο 28.9 θα εμφανιστούν οι Μαρία Φαραντούρη με τους Μπέττυ Χαρλαύτη και Πέτρο Σατραζάνη, η ιταλική Banda Bassoti, οι Dubioza Kollektiv, Σπύρος Γραμμένος, Bandista, καθώς και οι Χειμερινοί Κολυμβητές. Τέλος, την Κυριακή τον τόνο θα δώσουν οι Tonino Carotone, Νατάσσα Μποφίλιου και Φοίβος Δεληβοριάς, οι Μαρία Λατσινού, Human Touch, Γιάννης Κασετας & Funk Wizard, The Next Step Quintet, καθώς και οι "Παίδες εν καμίνω".

Παράλληλα, την Παρασκευή, στις 19.00, το Duo Fina, οι δίδυμοι τενόροι και πιανίστες Τάκης και Γιάννης Φίνας, παρουσιάζουν ένα νέο πρόγραμμα, με στοιχεία ανατροπής, έκπληξης και χιούμορ, με τίτλο «Tenoroi σε κρίση». Την ίδια ώρα το Σάββατο, οι Ηλίας Βογιατζηδάκης και Μυρτώ Πανάγου παρουσιάζουν την παράσταση Χταποδάκια και άλλα διηγήματα, μια σύνθεση και δραματοποίηση διηγημάτων εμβληματικών συγγραφέων όπως οι Κ. Ταχτσής, Μ. Χάκκας, Δ. Χατζής, Ντ. Χριστιανόπουλος. Στον παιδότοπο η θεατρική ομάδα Ντουθ θα παρουσιάζει το αλληγορικό παραμύθι Πατατατί.

Ακόμη, την Παρασκευή θα διοργανωθεί εκδήλωση για τις ταινίες μικρού μήκους με θέμα «Εμπόδια και διαδρομές λίγο πριν τα 30'» και συμμετοχή των σκηνοθετών Ρηνιώς Δραγασάκη, Έρσης Μήλιου, Θωμά Κιάου, Δημήτρη Νάκου, Αλέξανδρου Σκούρα. Τέλος, στον χώρο του βιβλιοπωλείου ποιητές και πεζογράφοι συζητούν και τις τρεις ημέρες με θέμα "Ο άλλος και η άλλη στην ποίηση και τη λογοτεχνία" (Βάσια Τζανακάρη, Πάνος Τσίρος, Γιάννης Στίγκας, Θωμάς Τσαλαπάτης, Μαρία Κυρτζάκη, Κώστας Καναβούρης).

Περισσότερες λεπτομέρειες... στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, αυτήν την Παρασκευή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL