Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αλεξικέραυνου στην Ακρόπολη Η λειτουργία του αλεξικέραυνου της Ακρόπολης αποκαταστάθηκε τάχιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την ολοκλήρωση της...

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αλεξικέραυνου στην Ακρόπολη

Η λειτουργία του αλεξικέραυνου της Ακρόπολης αποκαταστάθηκε τάχιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης της κεφαλής του που είχε υποστεί το κεραυνικό πλήγμα το απόγευμα της 17ης Απριλίου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώνεται συνολική επιθεώρηση της υπάρχουσας κεραυνικής προστασίας της Ακρόπολης.

 

Μια βόλτα με τον Νικόλα Άσιμο

Τριάντα ένα χρόνια από την αποδημία του Νικόλα Άσιμου, παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα στον γνωστό τραγουδοποιό από την Παρασκευή 3 Μαΐου στο "Ρομάντσο", όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται το αρχείο του, με αφορμή το οποίο δώδεκα εικαστικοί δημιουργούν και εκθέτουν έργα τους. Το αρχείο περιλαμβάνει χειρόγραφα, ανέκδοτα τραγούδια και στίχους, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα. Το αφιέρωμα, που ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου, περιλαμβάνει επίσης συναυλίες τις δύο πρώτες και την τελευταία ημέρα.

 

Τόπο στους μικρομηκάδες

Συνεχίζεται την Κυριακή 5 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ο μηνιαίος κύκλος προβολών μικρού μήκους ταινιών με τίτλο "Τόπο στους μικρομηκάδες!" και έναρξη στις 8 μ.μ. Θα προβληθούν ταινίες των Κώστα Γεραμπίνη, Τζώρτζη Γρηγοράκη, Δημήτρη Νάκου, Βίβιαν Παπαγεωργίου, Θοδωρή Παπαδουλάκη, Γιάννη Σακαρίδη και Αλέξανδρου Σκούρα. Το πρόγραμμα θα ανοίξει με την αθηναϊκή πρεμιέρα της αγγλόφωνης ταινίας του Στέφανου Μίνογλου "Embers".

 

Μικρασιατική Εκστρατεία

Το βιβλίο «Μικρασιατική Εκστρατεία του Κώστα Μισαηλίδη. Οι ανταποκρίσεις του από το Μέτωπο (1919-1922)» παρουσιάζεται την Πέμπτη 2 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλιού «Η Ανατολή έδυσε» σε σενάριο του ίδιου, ιστορική επιμέλεια της Ειρήνης Σαρίογλου, αφήγηση του Γιώργου Κέντρου και μουσική του Γιάννη Βοργία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων καθημερινά 09.00-16.00 στο 210-6669131 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@idisme.gr.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις