Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έφερε αύξηση εσόδων και επισκεπτών

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει αρχίσει να δείχνει τα αποτελέσματά του. Όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στους 11 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας που...

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει αρχίσει να δείχνει τα αποτελέσματά του. Όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στους 11 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας που εφαρμόζεται από το περσινό καλοκαίρι, σημειώθηκαν αυξήσεις τόσο στην προσέλευση επισκεπτών όσο και στα έσοδα από τα εισιτήρια, προσθέτοντας στα ταμεία του ΤΑΠ 950 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2018 στους 11 χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καταγράφηκε αύξηση επισκεπτών κατά 16,31% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, ενώ στους υπόλοιπους χώρους η αύξηση ήταν 6,85%.

Όσον αφορά τα έσοδα, στους 11 χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγράφηκε αύξηση των εισπράξεων κατά 10,01% σε σύγκριση με το 2017, ενώ η αύξηση στους υπόλοιπους χώρους ήταν 7,16%. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, η επιπρόσθετη αύξηση των εσόδων στους χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ήταν 2,85%, που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα 950 χιλιάδων ευρώ.

Το επόμενο διάστημα το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα επεκταθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών στη Βεργίνα, ενώ θα ακολουθήσουν τα μεγάλα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υπάρχουν θετικές προοπτικές για πολιτιστική χορηγία για την Αρχαία Ολυμπία, ενώ στους υπόλοιπους χώρους το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα επεκταθεί μέσω στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με το υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο