Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Η Βουλή μεταφέρει το λυρικό τραγούδι στην ακριτική Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Βουλή μεταφέρει το λυρικό τραγούδι στην ακριτική Ελλάδα

Συνεργασία της Βουλής και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την ενίσχυση του πολιτισμού στην ελληνική περιφέρεια ανακοινώθηκε χθες. Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, σε πολίτες της ελληνικής περιφέρειας, με έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές, να παρακολουθήσουν -σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι δήμοι- παραστάσεις της Λυρικής σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

"Η Βουλή θα μπορέσει για άλλη μια φορά να βρεθεί κοντά στους συμπολίτες μας στην περιφέρεια της Ελλάδας" υπογράμμισε ο Κ. Αθανασίου υπογράφοντας το σύμφωνο συνεργασίας. Από την πλευρά του, ο Γ. Κουμεντάκης τόνισε πως "πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική ιδέα, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το έργο μας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, με ανθρώπους που δεν θα είχαν τη δυνατότητα και δεν θα έρχονταν ποτέ να δουν τις παραστάσεις μας". "Να ξέρετε ότι ο οργανισμός ήδη δουλεύει και θα δουλέψει εντατικά για να πάνε οι καλύτερες παραστάσεις στο κοινό, τιμώντας αυτή τη συμφωνία" δεσμεύτηκε ο Γ. Κουμεντάκης.

Η συνεργασία Βουλής - Λυρικής δομήθηκε πάνω στο επιτυχημένο μοντέλο της τηλεόρασης της Βουλής με το Εθνικό Θέατρο με τη μετάδοση θεατρικών παραστάσεων ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας. Έως τώρα επτά παραστάσεις του Εθνικού έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες από δεκαπέντε πόλεις της Ελλάδας και τις έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες θεατές. Πρόκειται για ένα "εξαιρετικά επιτυχημένο πείραμα", όπως σημείωσε σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής.

Κώστας Πουλακίδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL