Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Το υπουργείο ούτε εκβιάζει ούτε απειλεί

Μέσω του Τύπου πληροφορήθηκε το υπουργείο Πολιτισμού για την τρίωρη στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων, απαντούν κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού στη νέα ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων που επικαλείται άγνοια για τις θέσεις ΥΠΠΟΑ σχετικά με τα αιτήματα που προβάλλει εν όψη της αυριανής τρίωρης στάσης εργασίας (8-11 π.μ.). Οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι οι αρχαιοφύλακες αρνήθηκαν πρόσκληση που απηύθυνε χθες το υπουργείο για συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα, ενώ διαμηνύουν ότι το υπουργείο ούτε εκβιάζει ούτε απειλεί, όπως επικαλείται η ΠΕΥΦΑ στην ανακοίνωσή της.

Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός, ευρωπαϊκή ενοποίηση

Το βιβλίο "Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση. Προοδευτικές απαντήσεις",  συνέκδοση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και των εκδόσεων Νήσος, παρουσιάζεται σήμερα στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Ιστορίας (Πλ. Ιπποδρομίου), στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσουν οι Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας, Γιώργος Αγγελόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Ανθρωπολογίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Δουράκης, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, πρόεδρος Δ.Σ. και διοικήτρια ΟΑΕΔ, μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, και θα συντονίσει ο Μιχάλης Μπαρτσίδης, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Πουλαντζάς.

Ο Μικρός Πρίγκηπας και το ρόδο του

Μια σχέση που αποτέλεσε έμπνευση για ένα παγκόσμιο παραμύθι, γραμμένο στη διάρκεια του μεγάλου πολέμου, η σχέση του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί με τη Σαλβαδοριανή καλλιτέχνιδα σύζυγό του, Κονσουέλο Σουνσίν Σανδοβάλ, στάθηκε η έμπνευση για το μιούζικαλ δωματίου "Ο μικρός πρίγκηπας και το ρόδο του" των Θοδωρή Τσαπακίδη και Βέρας Χατζηπαπά, που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Κατακουζηνού από το Σάββατο έως τις 31 Μαϊου.

Η παράσταση εξερευνά αυτήν την ερωτική ιστορία μέσα από τις αληθινές ερωτικές επιστολές των δύο εραστών - συζύγων, γράμματά τους ξέχειλα από αγάπη, παράπονα και έρωτα, αδυναμία και γενναιότητα.

Η ομορφιά και η τέχνη της επιστολογραφίας, η θαρραλέα ερωτική γλώσσα μιας άλλης εποχής, η αλληλεπίδραση του πραγματικού κόσμου με τον μυθιστορηματικό, η καταστροφική επίδραση του πολέμου στις ανθρώπινες σχέσεις και η παρηγορητική δύναμη της τέχνης, γίνονται τραγούδια και μουσική, συνθέτοντας αυτό το μιούζικαλ δωματίου, "ένα παράταιρο είδος για την αντιηρωική εποχή μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL