Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

1821 και Απομνημονεύματα

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου "1821 και απομνημόνευμα. Ιστορική χρήση και ιστοριογραφική γνώση" στο αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το οποίο το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων εγκαινιάζει τον ευρύ κύκλο δράσεων "1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση", που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο «Ιστορία - Αρχεία - Μνήμη». Με βασικούς άξονες τα απομνημονεύματα ως ιστορική πηγή, τις χρήσεις και αναγνώσεις των απομνημονευμάτων, τα εκδοτικά των απομνημονευμάτων του αγώνα και την ανασημασιοδότηση της μνήμης, το συνέδριο θα επιχειρήσει να καλυφθούν υπαρκτά κενά στην αρχειακή και ιστορική έρευνα, την εκδοτική δραστηριότητα και τη διερεύνηση της συλλογικής μνήμης ώστε να υπάρξει μια έγκυρη επιστημονική προσέγγιση της Επανάστασης του 1821.

Παρατείνεται η θητεία του Στάθη Λιβαθινού

Μέχρι το τέλος Ιουλίου παρατείνεται η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινού, η οποία λήγει στις 29 Μαΐου, προκειμένου να ολοκληρώσει το προγραμματισμένο έργο του. Η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή θα καλυφθεί άμεσα με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, "με την πεποίθηση ότι η προκήρυξη διαγωνισμού αποτελεί την καλύτερη εγγύηση αξιοκρατίας, εγκυρότητας, ίσων ευκαιριών και ανανέωσης του καλλιτεχνικού δυναμικού".

Περαστικά, Μαρινέλλα

Στο σπίτι και στις δραστηριότητές της επιστρέφει τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες η Μαρινέλλα μετά την επιτυχή επέμβαση που έκανε στο ισχίο. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα που είχε την Κυριακή στο κέντρο όπου εμφανίζεται. Με ανακοίνωσή της ευχαριστεί "όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον και την αγάπη που έδειξαν". Περαστικά!

Στον Μιχάλη Συριόπουλο το Βραβείο Χορν

Ο νεαρός ηθοποιός Μιχάλης Συριόπουλος απέσπασε Βραβείο Δημήτρης Χορν που απονεμήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Οι ερμηνείες του στον ρόλο του Καντίντ στο "Καντίντ ή η αισιοδοξία" του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, και σ' αυτόν του Κίμωνα στην "Πόλη" της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, χάρισαν στον ταλαντούχο ηθοποιό τον σταυρό που φορούσε ο Δημήτρης Χορν και παραδίδεται κάθε χρονιά από τον προηγούμενο στον επόμενο βραβευμένο. Στην τελετή απονομής δεν παραβρέθηκε ο περσινός βραβευμένος Γιάννης Μόσχος, αφού παίζει στην παράσταση "Στέλλα κοιμήσου". Το βραβείο συνοδεύεται από περγαμηνή και 3.000 ευρώ. Τον ηθοποιό συγχαίρει το υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL