Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Θεσμικό πλαίσιο για τα ακίνητα του ΤΑΠ στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσμικό πλαίσιο για τα ακίνητα του ΤΑΠ στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Μια νέα περίοδος για τον τρόπο που η Πολιτεία διαχειρίζεται τα ακίνητά της ξεκινάει από τη Ρόδο μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης από την υπουργό και τον υφυπουργό Πολιτισμού με την οποία εγκρίνεται η πρώτη φάση της αξιοποίησης των ακινήτων που διαχειρίζεται το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠ αλλά και τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ, η Υπουργική Απόφαση, όπως προβλέπει η πρώτη φάση του προγράμματος, αφορά δεκατέσσερα κενά ακίνητα, τα οποία θα μισθωθούν με τη διενέργεια δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών, σύμφωνα με το Π.Δ. 715/79.

Η μίσθωση θα είναι δωδεκαετής για σπίτια και εξαετής με δυνατότητα παράτασης άλλων έξι χρόνων για τα καταστήματα, ενώ στις σχετικές προκηρύξεις προβλέπεται ρητά η πλήρης συμμόρφωση τόσο με τον μνημειακό χαρακτήρα όσο και με την πολεοδομική μελέτη και τις επιτρεπόμενες χρήσεις της Μεσαιωνικής Πόλης.

"Μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης το περασμένο καλοκαίρι, με την εν λόγω απόφαση εγκαινιάζεται η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση των ακινήτων και των αναψυκτηρίων που διαχειρίζεται το ΤΑΠ" υπογραμμίζει ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, τονίζοντας επίσης ότι "με το πρόγραμμα της αξιοποίησης των δεκατεσσάρων κενών ακινήτων του ΤΑΠ στη Ρόδο επιβεβαιώνεται η σταθερή βούληση της κυβέρνησης για την αναζωογόνηση του ενεργού οικισμού της Μεσαιωνικής Πόλης σε βιώσιμη και αειφόρο βάση. Προς αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου, κινείται και η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου που ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL