Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Για την Κατερίνα Γώγου

Αφιερωμένη στην Κατερίνα Γώγου είναι η εκδήλωση που πραγματοποιείται απόψε (6.30 μ.μ.) στο μπαρ "Ο Ξένος" με αφορμή το βιβλίο "Μου μοιάζει ο άνθρωπος μ' έναν ήλιο, που καίγεται από μόνος του" που επιμελήθηκε η Ευτυχία Παναγιώτου. Θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά και η ποιήτρια Εύα Σπαθάρα, ενώ στη συζήτηση θα παρέμβουν συντελεστές της έκδοσης, φίλοι της Γώγου και άνθρωποι που τη γνώρισαν. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Νανά Παπαδάκη, και θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης.

Γέφυρα Κερίτη

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης στο πρότυπο του Γεφυριού της Πλάκας θα προχωρήσουν τα υπουργεία Υποδομών και Πολιτισμού, για τη γέφυρα Κερίτη στα Χανιά που κατέρρευσε στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, όπως αποφασίστηκε μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΥΠΠΟΑ, με επικεφαλής τη γενική γραμματέα Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη. Το έργο αποκατάστασης της Ελληνικής Καμάρας στις Βρύσες Αποκορώνου θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με την υπό έγκριση εκπονηθείσα μελέτη, ενώ για την κατάρρευση μέρους του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, στην παλιά πόλη των Χανίων, αποφασίστηκε η προσωρινή περιμετρική αντιστήριξη του μνημείου και η εξασφάλιση της οριστικής αποκατάστασής του με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Έκκληση για μνημείο στη νεκρή ζώνη

Έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς να συμβάλουν ώστε να ληφθούν άμεσα σωστικά μέτρα για την αποφυγή της ολοκληρωτικής κατάρρευσης του ναού του Αγίου Ιακώβου του Πέρση στη νεκρή ζώνη, εντός των τειχών της Λευκωσίας, κάνει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία της, μετά την πρόσφατη κατάρρευση μεγάλου μέρους του ναού, εξαιτίας καθυστέρησης ανάληψης των άμεσα σωστικών εργασιών προστασίας του μνημείου.

Ο ναός του Αγίου Ιακώβου του Πέρση, του οποίου η αρχική φάση μπορεί να ανάγεται στη μεσοβυζαντινή περίοδο, όπως πιστοποιεί η μαρτυρία εικόνας που εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο της Λευκωσίας, σωζόταν έως πρόσφατα, αν και ετοιμόρροπος, στη μορφή που είχε λάβει κατά τον 14ο-15ο αιώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL