Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

O Μαρξ στο Σόχο

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ πάει θέατρο. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μάρξ, την Κυριακή 3 Μαρτίου (7 μ.μ.) παρακολουθεί την επιτυχημένη παράσταση "Ο Μαρξ στο Σόχο" του Χάουαρντ Ζιν με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στον ομώνυμο ρόλο, που παρουσιάζεται στο θέατρο "Άλμα" (Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17).

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο Κώστας Δουζίνας και ο Άγγελος Αντωνόπουλος θα αναφερθούν στον πολιτικό και φιλοσοφικό Μάρξ και τη σημασία της κοσμοθεωρίας του στη σύγχρονη εποχή. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Μια φεγγαράδα η Ελλάδα

Το έργο του Σπύρου Αρσένη "Μια φεγγαράδα είναι η Ελλάδα" σε στίχους Νίκου Μοσχοβάκου παρουσιάζει η μουσική παρέα "Δημόδοκος" αύριο, στις 7 μ.μ., στον πολυχώρο "Άννα και Μαρία Καλουτά" του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (Τιμοκρέοντος 6Α, Αγ. Σώστης). Τραγουδούν οι Έλσα Αφεντάκη, Δ. Τριανταφυλλίδης και Χριστίνα Καρύδη. Θα παρουσιαστούν επίσης παραδοσιακά τραγούδια της Σαρακοστής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τους ποιητές των Εξαρχείων

Η μουσική παράσταση - αφιέρωμα στους ποιητές των Εξαρχείων Νικόλα Άσιμο, Κατερίνα Γώγου και Παύλο Σιδηρόπουλο, που με το έργο τους σημάδεψαν τη γειτονιά και τις μνήμες που κουβαλάει ακόμα και σήμερα, επαναλαμβάνεται στο An Club το Σάββατο 16 Μαρτίου (9μ.μ.). Tραγουδούν οι Αλίκη Ζωγράφου και Άλεξ Κρομμ, παίζουν οι Παντελής Λεγάκης (πιάνο), Μανώλης Ρακιντζής (κιθάρα), Ιωάννα Πάλλα (ακορντεόν), Θοδωρής Χατζόπουλος (ντραμς), Γιώργος Μιγδάνης (ηλεκτρική κιθάρα). Τα κείμενα και τη σκηνική προσαρμογή υπογράφει ο Χάρης Μαραμενίδης. Είσοδος 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL