Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Από σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις / Η Αθήνα υποδέχεται τις Απόκριες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις / Η Αθήνα υποδέχεται τις Απόκριες

Ώρα για ξεφάντωμα με μουσικές, χορούς, μασκαράδες και έθιμα της Αποκριάς από όλη την Ελλάδα, που θα πλημμυρίσουν την πόλη και τις γειτονιές της από σήμερα έως και την Καθαρά Δευτέρα στις 11 Μαρτίου.

Ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει περισσότερες από 65 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο κέντρο και τις γειτονιές, δίνοντας ιδιαίτερο χώρο στα παιδιά. Η αναπαράσταση αποκριάτικων εθίμων από όλη την Ελλάδα μεταμορφώνει τις πλατείες και τους δρόμους σε θεατρικούς χώρους, με τους χορευτές και τους θεατές να ανταμώνουν σε ένα ξέφρενο γλέντι κεφιού.

Από την Πλάκα, την πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, το Θησείο, έως την Κυψέλη, το Κουκάκι, τα Πατήσια, τα Πετράλωνα, η πόλη γεμίζει αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

Στο "Ολύμπια" θα φιλοξενηθούν συναυλίες με αποκριάτικο χρώμα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, θυμίζοντας παλιά Αθήνα (26.02), την Athens Big Band με την Arlyn Gonzalez σε ξέφρενους latin ρυθμούς (05.03), τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων να υπόσχεται ξεχωριστές μουσικές για μια βραδιά καρναβαλιού (6.3), ενώ η Ημέρα της Γυναίκας θα τιμηθεί μ’ ένα Tango balle maske party (8.3).

Πρωταγωνιστές της γιορτής, όπως πάντα, τα παιδιά, που φορώντας τη στολή τους , μπορούν να επιλέξουν να δημιουργήσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν μέσα από μία πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα μουσεία, την Πινακοθήκη και τις βιβλιοθήκες του δήμου, αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

Το καθιερωμένο ραντεβού είναι την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Ζάππειο, που θα μετατραπεί σε μία μεγάλη σκηνή για να φιλοξενήσει μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στον λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και το συγκρότημά του με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ), με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Για σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στις 12 μ. θα υπάρχει το Γαϊτανάκι, ένα εκπαιδευτικό αποκριάτικο δρώμενο με ελληνικά έθιμα, παιχνίδια και παραδοσιακά τραγούδια από την ομάδα θεάτρου La Strada. Στις 2 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα σώσει το εορταστικό "παρών" και στις 6 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία με τον Θάνο Ολύμπιο.

Αύριο Κυριακή στη Νηπιακή Βιβλιοθήκη του δήμου στις 11 το πρωί θα παρουσιαστεί “Το νερό που σε καλεί”, παιδική θεατρική παράσταση από την ομάδα θεάτρου Ludus. Την ίδια ώρα στην παιδική βιβλιοθήκη του σταθμού Λαρίσης η ομάδα Σβούρες θα χαρίσει στους μικρούς της φίλους γέλια και μάσκες. Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα η αποκριάτικη γιορτή θα περιέχει μουσική, κλόουν, ξυλοπόδαρους και παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα από την Ομάδα Ορχηστικής Τέχνης Βάκχαι. Στις 12 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί Κυνήγι Θησαυρού με θέμα “Ανακαλύπτουμε μουσεία και μνημεία της Αθήνας”, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την ίδια ώρα στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», ενώ τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα ξαφνιάζει ευχάριστα τους περαστικούς πλησίον του Σταθμού ΗΣΑΠ στο Θησείο (12 μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL