Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Τέσσερις εποχές στον Εθνικό Κήπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέσσερις εποχές στον Εθνικό Κήπο

Φωτογραφία του Σωτήρη Δημόπουλου που βραβεύτηκε στο διαγωνισμό του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος και του Δήμου Αθηναίων

Με πρωτοτυπία και ευαισθησία, ερασιτέχνες φωτογράφοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του περιοδικού "ΦΩΤΟγράφος" και του Δήμου Αθηναίων να αποτυπώσουν τον Εθνικό Κήπο στις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Από την άνοιξη του 2018 έως τον χειμώνα του 2019 συγκεντρώθηκαν σε αυτόν τον ενδιαφέροντα διαγωνισμό περισσότερες από 4.000 συμμετοχές, που αναδεικνύουν το πιο δημοφιλές επισκέψιμο σημείο αττικού πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

Απόψε, στις 7 μ.μ., στην Τεχνόπολη θα εκτεθούν τα διακριθέντα έργα, από κάθε περίοδο του διαγωνισμού παρουσία των δημιουργών τους.

Η έκθεση «Ο Εθνικός Κήπος στις τέσσερις εποχές του χρόνου» παρουσιάζει διακριθέντα έργα των ερασιτεχνών φωτογράφων, που αποτύπωσαν με τον δικό τους τρόπο τις συστάδες των δένδρων, τις αλέες, τα μονοπάτια και τις διάφορες εσωτερικές διαδρομές και στάθηκαν στον πλούτο της φύσης, στα αγάλματα, στις λίμνες κ.λπ. είτε με τοπιογραφία είτε με πιο αυθόρμητα καρέ.

Με θαυμαστή έμπνευση, οι συμμετέχοντες φωτογράφοι κατάφεραν να αποδώσουν την ατμοσφαιρικότητα κάθε εποχής, την αναγέννηση της φύσης την άνοιξη, το λαμπρό φως του καλοκαιριού, την ατμοσφαιρικότητα μιας συννεφιασμένης φθινοπωρινής μέρας ή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα και να εκφραστούν δημιουργικά συνθέτοντας ένα μοναδικό πανόραμα.

Εκτός της ηθικής επιβράβευσης, που συνοδεύτηκε από δώρα του διαγωνισμού προς τους νικητές, τα διακριθέντα έργα αναρτήθηκαν ως γιγαντοφωτογραφίες στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Ωστόσο, η μεγάλης εμβέλειας αυτή πρωτοβουλία, απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό μέσα από την έκθεση της Τεχνόπολης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους δημιουργούς να δουν τα έργα τους σε μια έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε και διαρκεί έως και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, μένοντας ανοιχτή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ. Την έκθεση στην Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι θα εγκαινιάσει η Ελένη Μυριβήλη, αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Αλλαγή του Δήμου Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL