Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Στόχος, η πολιτισμική ανάπτυξη των Περιφερειών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στόχος, η πολιτισμική ανάπτυξη των Περιφερειών

“Στόχος μας είναι οι πόλεις και οι Περιφέρειες της χώρας να οργανώσουν -με τη στήριξη νέων και κατάλληλων υπηρεσιών του υπουργείου που προβλέπεται να ιδρυθούν- τους πολιτιστικούς οργανισμούς, φορείς και κύτταρα πολιτισμού σε δυναμικά δίκτυα, επίσης να σχεδιάσουν περιφερειακά πολιτισμικά επιχειρησιακά σχέδια και να θέσουν οι ίδιες προτεραιότητες και στόχους”. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού επισκεπτόμενη το σαββατοκύριακο τη Λάρισα, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Περιφερειακή πολιτική του σύγχρονου πολιτισμού και πολιτισμική δημοκρατία», όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από πολιτιστικούς φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλίας.

Υπογράμμισε πως “το ΥΠΠΟΑ, με τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Περιφερειακής Πολιτισμικής Πολιτικής, θα προσφέρει τεχνογνωσία, προδιαγραφές, διάλογο και δυνατότητες πολυεπίπεδης πολιτισμικής ανάπτυξης, με το βλέμμα στο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας”.

Έκανε επίσης λόγο για τη σημασία του θεσμού του ειδικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, θεσμοθετημένου επί Α. Μπαλτά, «που θα λειτουργήσει σύντομα στο ΥΠΠΟΑ» παρουσίασε τους δύο νέους φορείς που ετοιμάζει - το «Ακροπόλ» και τον Οργανισμό Βιβλίου και Πολιτισμού.

«Το μήνυμα που δίνουν η Λάρισα και η δημοτική αρχή της είναι πολύ δυνατό» είπε η Μυρσίνη Ζορμπά, επισημαίνοντας ότι οι πολιτιστικές δομές της πόλης και οι πολυάριθμοι πολιτιστικοί φορείς της έχουν εξελιχθεί σε εξωστρεφείς κυψέλες πολιτισμού που συνομιλούν με το παρελθόν και συνδιαλέγονται μεταξύ τους, επηρεάζοντας σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα της κοινωνίας που αγκαλιάζει τις τέχνες, την ιστορία του τόπου, αλλά ταυτόχρονα και τους πρόσφυγες, δίνοντας ένα παράδειγμα λειτουργικής πολυπολιτισμικότητας".

Η Μ. Ζορμπά εγκαινίασε το πρώτο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα του Μύλου του Παππά, όπου στεγάζονται το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, σχολή χορού, εργαστήρια εικαστικών τεχνών, η φιλαρμονική του δήμου, κινηματογραφική λέσχη, κουκλοθέατρο κ.ά. Η υπουργός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το αρχαίο θέατρο της Λάρισας μπαίνει στην τελική φάση της αναστήλωσής του, ώστε να είναι σύντομα έτοιμο να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL