Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός από το Ελληνικό Φεστιβάλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μηλιός από το Ελληνικό Φεστιβάλ

Η διάσταση απόψεων του προέδρου του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιάννη Μηλιού με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, που σοβούσε εδώ και μήνες, έλαβε τέλος με την παραίτηση του πρώτου, την οποία έκανε αποδεκτή η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Οι δικές της προσπάθειες δεν στάθηκε δυνατόν να μεταπείσουν τον Γιάννη Μηλιό, που ένα μήνα πριν είχε ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Στις 31 Ιανουαρίου υπέβαλε την παραίτησή του και στο σύντομο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του προς τα μέλη του Δ.Σ., με ανάρτησή του στο Facebook, υπογραμμίζει ότι:

"Εργαστήκαμε σε πνεύμα συναντίληψης για την αναβάθμιση των διοικητικών και τεχνικών δομών του Οργανισμού, για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων στήριξης του καλλιτεχνικού έργου του Φεστιβάλ, για την ολόπλευρη ανάπτυξη ενός σημαντικού και ιστορικού θεσμού των τεχνών. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα υποδομής, στο πλαίσιο του υπάρχοντος προϋπολογισμού, χωρίς την παραμικρή υπέρβαση. Εύχομαι στα στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους. Η συνέχεια του Οργανισμού είναι δεδομένη. Το Φεστιβάλ πρέπει να πορευτεί σε στέρεες βάσεις".

Στο σημείωμά του ο Γιάννης Μηλιός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, εκτός από τα μέλη του Δ.Σ., και τη γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Φένια Ρουγκούνη, που σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόσωπό της εστιάστηκαν οι διαφωνίες μεταξύ παραιτηθέντος προέδρου και καλλιτεχνικού διευθυντή.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο πρόσωπο που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Γιάννη Μηλιό και αν αυτό θα αναζητηθεί εκτός ή εντός του σημερινού Δ.Σ., που ομολογουμένως διαθέτει άξιους και ικανούς ανθρώπους όχι απλώς να πληρώσουν τη θέση αλλά, κυρίως, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο του φεστιβάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL