Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Πέθανε ο ηθοποιός Α. Αποσκίτης

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο ηθοποιός Αριστοτέλης Αποσκίτης. Ο ηθοποιός πέθανε στον ύπνο του σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους. Έπαιξε σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου Θεάτρου, ξεχωρίζοντας για το ταλέντο και τις ερμηνείες του. Μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στο έργο «Καλιγούλας», που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Γιάννη Στάνκογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Είχε συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές.
 

Ανθολογία Karl Max

Το νέο δίτομο έργο “Karl Max, κείμενα από τη δεκαετία του 1850 μια ανθολογία” (εκδ. ΚΨΜ) παρουσιάζεται αύριο, στις 6 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ "Ιωάννης Δρακόπουλος", Πανεπιστημίου 30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θανάσης Γκιούρας και Θωμάς Νουτσόπουλος.
 

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Διάλεξη με θέμα “Ένας Αμερικανός συγγραφέας στην πεδιάδα της Θεσσαλίας: Ο Στίβεν Κρέιν στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, και πώς ένας πόλεμος γίνεται για πρώτη φορά «μιντιακό φαινόμενο» θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Μπακουνάκης, απόψε, από τις 7.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ., στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

“Επιτάφιος του Περικλή”

Ο “Επιτάφιος του Περικλή” σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και ερμηνεία Ι. Σπανού παρουσιάζεται στην Οικία Κατακουζηνού στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, στις 9.15 μ.μ. Λ. Αμαλίας 4.

Επιπλέον Peter Hammill

Ακόμα μία εμφάνιση λόγω αυξημένης ζήτησης εξασφαλίστηκε για τον Peter Hammill στο Gagarin 205, το Σάββατο 9 Μαρτίου.

«Ο Παρνασσός των Ποιητών»

Ο Κωστής Παλαμάς και η εποχή του θα βρεθούν στο επίκεντρο του κύκλου «Ο Παρνασσός των Ποιητών» απόψε στις 7 μ.μ., στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, της Πλατείας Καρύτση 8. Με θέμα «Το περιβόλι του Παλαμά» θα συζητήσουν οι Θ. Βερέμης, Χ. Βλαβιανός, Ν. Κουρμουλής και Κ. Τσιαμπάος. Συντονίζει η Μαρία Σαμπατακάκη. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL