Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Ατζέντα Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα Κυριακής

"Herrumbre" (Σκουριά), στην ΕΛΣ

Χορεύοντας ενάντια στην τρομοκρατία

Ο Ισπανός χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου Νάτσο Ντουάτο παρουσιάζει την παράσταση "Herrumbre" (Σκουριά), στην ΕΛΣ με την Ορχήστρα, τους πρώτους χορευτές, τους σολίστ, τους κορυφαίους και το Corps de Ballet της ΕΛΣ 6, 8, 9, 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου στο ΚΠΙΣΝ. Ο Ντουάτο εμπνεύστηκε τη χορογραφία από το τρομοκρατικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό "Ατότσα" της Μαδρίτης, αλλά και από τα βασανιστήρια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Γκουαντάναμο.

"Τouch me not"

Η ταινία "Touch Me Not" (Mη με αγγίζεις) της Adina Pintilie προβάλλεται σήμερα στις 5 μ.μ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48. Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσουν η Αντουανέττα Αγγελίδη και Ρέα Βαλντέν. Η εκδήλωση ανοίγει την σειρά προβολών “Η προκλητική γοητεία της γυναικείας ματιάς” που διοργανώνει το WIFT GR (Women In Film and Television - Greece) και προβάλλει ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Η ταινία τιμήθηκε με τη "Χρυσή Άρκτο" στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Φωτεινή Βελεσιώτου και Χαΐκ Γιαζιτζιάν


«Συναπάντημα καρδιάς» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης στις 8 Φεβρουαρίου στον Σταυρό του Νότου, όπου εμφανίζονται η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Χαΐκ Γιαζιτζιάν σε ένα οδοιπορικό που ενώνει λαούς και παραδόσεις μέσα από τραγούδια έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και ανατολίτικες μελωδίες. Μαζί τους ο νέος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς. Στις 10.30 μ.μ.

Nederlands Dans Theater I

Το πρωτοποριακό χορευτικό συγκρότημα Nederlands Dans Theater I εμφανίζεται απόψε και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τρία έργα. Σε μουσική Μπαχ, το "Ασφαλές όπως τα σπίτια" των Σολ Λεόν και Πολ Λάιτφουτ που πραγματεύεται την εξάρτηση του ανθρώπου από το φυσικό περιβάλλον και την ικανότητα της ψυχής να επιβιώνει. Η "Παρτίτα για οκτώ χορευτές" που παραφράζει την "Παρτίτα για οκτώ φωνές" της Αμερικανίδας Κάρολιν Σο και το νέο έργο, η "Βόλτα με τον δαίμονά σου" του Μάρκο Γκέκε, σε μουσική των Πάβελ Χάας και Περ Χένρικ Νόρντγκρεν. Στις 8.30 μ.μ.

“Επιτάφιος του Περικλή”

Ο “Επιτάφιος του Περικλή” σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη και ερμηνεία Ι. Σπανού παρουσιάζεται στην Οικία Κατακουζηνού στη μνήμη του Ά. Δεληβορριά, στις 9.2, στις 9.15 μ.μ., Λ. Αμαλίας 4

Κοπή πίτας

Το Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ κόβει την πίτα του στις 6.2, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της οδού Λεωνίδου 16-18. Θα ακολουθήσει γλέντι με κρασί και κουβέντα.

Η έρευνα “Σύγχρονες τάσεις στην παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος για παιδιά και νέους στην Ελλάδα την περίοδο της οικονομικής κρίσης” παρουσιάζεται στις 6.2 στο αμφιθέατρο Αργυριάδη του ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30, στις 5 μ.μ.

Το βιβλίο της υπουργού πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά «Ανδρέας Παπανδρέου - Πολιτισμικό πορτρέτο» (εκδ. Πεδίο) παρουσιάζεται στις 4.2, στις 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), με ομιλητές τους Βασίλη Βασιλικό, Χριστόφορο Βερναρδάκη, Ηλία Νικολακόπουλο και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Συντονίζει η Μικέλα Χαρτουλάρη.

Το "Ussak" στην Κρήτη

Η ταινία του Κ. Καντζουράκη "Ussak" παρουσιάζεται στις 7.2 στα Χανιά (Κινηματογραφική Λέσχη Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων), 8.2 στο Ρέθυμνο (συνεργατικό παντοπωλείο "Το Δίκτυο") και 9.2 στο Ηράκλειο (μικρό θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου). Τις προβολές ακολουθεί συζήτηση με την Κάτια Γέρου.

«Μέχρι πριν μια μέρα»

Ο θεατρικός μονόλογος «Μέχρι πριν μια μέρα» παρουσιάζεται από την Χάρι Συμεωνίδου στις 9.2, στις 9 μ.μ. στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη. Αφορά τη φανταστική συνέντευξη μιας διάσημης ντίβας του θεάτρου που έχει εγκαταλείψει τη σκηνή, παρατηρεί την πορεία της ζωής της και τον χρόνο που φεύγει. Το κείμενο έγραψε ο Χρίστος Θεσσαλονικεύς και σκηνοθετεί ο Γιάννης Σταματίου.

Τζαζ στο ΚΠΙΣΝ

Αυτοσχεδιασμοί από τους Νικόλα Αναδολή και Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη απόψε, στις 9 μ.μ., στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο.

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εμφανίζεται απόψε στις 9μμ η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με την εισαγωγή από τη "Μήδεια" του Κερουμπίνι, το "Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα" του Σούμαν, την "Τρικυμία Φαντασία" σε φα ελάσσονα πάνω στην κωμωδία του Σαίξπηρ, έργο 18 του Τσαϊκόφσκι και τον "Προμηθέα", Συμφωνικό ποίημα αρ. 5 του Λιστ.

Ο μουσικός κόσμος της Γαλλίας θα ζωντανέψει μέσα από μύθους της χώρας, σε μια αφήγηση συνοδεία μουσικής από τον παραμυθά Στέλιο Πελασγό στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 9.2, στις 7 μ.μ.

Όπερα Chaotique

Οι Όπερα Chaotique παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση «Η κρυφή ζωή των ποιητών» στις 9.2 στο El Convento del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7.

Ο Άθως Δανέλλης παρουσιάζει την παράσταση "Ο Καραγκιόζη Υπηρέτης" στις 3.2, στις 12 μ. στο Άλσος του Πεδίου του Άρεως.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο

Για το ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα, δέκα χρόνια μετά συζητούν στις 4.2 στον "Ιανό", στις 8.30 μ.μ. οι Νίκος Αργύρης, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, Αργύρης Καστανιώτης και Φίλιππος Τσιμπόγλου. Συντονίζει ο Μιχάλης Καλαμαράς . Χαιρετισμό θα απευθύνει η Εριφύλη Μαρωνίτη

Ο αρχιμουσικός Κρίστοφ Πόπεν διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην «Παιδική Σταυροφορία» του Δ. Παπαδημητρίου και την «Τρίτη Συμφωνία σε λα ελάσσονα» του Μέντελσον στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 8.2, στις 9.30 μ.μ.

Kryfto Trio

Τo Kryfto Trio εμφανίζεται στις 4.2 στο Poems ‘n Crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, στις 8.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL