Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Τζέιν Φόντα: Πάντα μαχητική, στα 80 χρόνια της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζέιν Φόντα: Πάντα μαχητική, στα 80 χρόνια της

Με το βραβείο "Στάνλεϊ Κράμερ" θα τιμηθεί η Τζέιν Φόντα από την Ένωση Αμερικανών Παραγωγών, στις 19 Ιανουαρίου, στο Μπέβερλι Χιλς. "Η Τζέιν Φόντα είναι εδώ και πολλά χρόνια δυναμικός συνήγορος και υπερασπιστής για τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας", αναφέρουν οι πρόεδροι της Ένωσης Παραγωγών, Γκέιλ Μπέρμαν και Λούσι Φίσερ. "Έχοντας διανύσει αξιοθαύμαστη διαδρομή, επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει τη ζωή πολλών ανθρώπων, είτε με την παρουσία της στην οθόνη είτε εκτός οθόνης. Είμαστε υπερήφανοι που θα την τιμήσουμε".

Η ογδοντάχρονη πλέον Τζέιν Φόντα, που στον πόλεμο του Βιετνάμ δεν είχε διστάσει να ταξιδέψει μέχρι το Ανόι καταγγέλλοντας την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση, είναι αυτή τη στιγμή από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ: «Αν έχετε διαβάσει οτιδήποτε σχετικά με την άνοδο του Τρίτου Ράιχ, τότε θα δείτε παραλληλισμούς με τη σημερινή κατάσταση στην Αμερική», δήλωσε στις αρχές Νοεμβρίου, στο περιθώριο της εκδήλωσης Women’s Media Center Awards στη Νέα Υόρκη. «Η επίθεση στα μέσα ενημέρωσης είναι το πρώτο βήμα για τον εκφασισμό της κοινωνίας. Ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας είναι τα ανεξάρτητα, δημοκρατικά μέσα ενημέρωσης. Και τώρα βλέπουμε να δέχονται σφοδρή επίθεση... Η δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εύθραυστη».

Σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, που γύρισε πρόσφατα η Σούζαν Λέισι, η Τζέιν Φόντα έκανε μια ανασκόπηση τόσο της καριέρας της όσο και της προσωπικής ζωής της, με έντονα εξομολογητική διάθεση: "Λατρεύω τα γερασμένα πρόσωπα, τα πρόσωπα που δείχνουν ότι έζησαν τη ζωή τους. Λατρεύω το πρόσωπο της Βανέσα Ρεντγκρέιβ». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ίδια "υπέκυψε" πριν λίγα χρόνια στο να κάνει μια πλαστική επέμβαση στο πρόσωπό της. «Θα ήθελα να ήμουν πιο γενναία, δεν είμαι περήφανη για την επέμβαση που έκανα. Αλλά μεγάλωσα καθορισμένη από την εμφάνισή μου. Μου έμαθαν να σκέφτομαι πως αν ήθελα να με αγαπούν, έπρεπε να είμαι λεπτή και όμορφη. Αυτό οδηγεί σε πολλά προβλήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL