Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Ατζέντα Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα Κυριακής

Σταχτοπούτα των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο

Η Σταχτοπούτα χορεύει

Γοητευτική και σύγχρονη, η Σταχτοπούτα των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο, παρουσιάζεται σε μια εντυπωσιακή χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή των Μπαλέτων Ζαν-Κριστόφ Μαγιό έως και τις 29 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. “Χωρίς καμία κολοκύθα και καμία καμινάδα”, όπως λέει ο ίδιος, η παράσταση επιχειρεί να συνδέσει το παραμύθι με την πραγματικότητα, όπου η Σταχτοπούτα είναι ένα κορίτσι που αισθάνεται, ζει και ερωτεύεται όπως τα άλλα, που επιβιώνει και μεταμορφώνεται σε σύμβολο δύναμης και χειραφέτησης. Η παράσταση είναι βασισμένη στη μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ. Ώρα έναρξης 8 μ.μ. ενώ στις 26, 28 και 29. 12 στις 5 μ.μ. Διπλές παραστάσεις (5 μ.μ. και 9 μ.μ.) στις 26 και 29.12.

Το “Γαλάζιο Πουλί”

Το “Γαλάζιο Πουλί” του Μορίς Μέτερλινκ συνεχίζει έως 29 Δεκεμβρίου τις παραστάσεις του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Αιμίλιο Χειλάκη, οι οποίοι ζωντανεύουν τον παραμυθένιο κόσμο του ονείρου και του μυστηρίου υπό τους ήχους των μουσικών της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, που διευθύνει ο Πάνος Βλάχος. Τη σκηνοθεσία της παράστασης, όπου συνυπάρχουν επίσης χορευτές και παιδιά, υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, ενώ το κείμενο διασκεύασε ο Στρατής Πασχάλης. Οι ώρες παραστάσεων είναι 22.12 στις 2 μ.μ., 26.12 στις 2 μ.μ. και στις 4 μ.μ., 27 και 28 στις 5 μ.μ. και 29 στις 12 μ.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Χαβάη»

Μια χριστουγεννιάτικη μουσική κωμωδία σκιών που μυρίζει καλοκαίρι παρουσιάζει ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έως και την επόμενη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Ο Μεγάλος Βεζύρης φοβάται τον περιβόητο ληστή των Χριστουγέννων και αποφασίζει να κρύψει τον θησαυρό του παλατιού σε ένα εξωτικό νησί. Ο Χατζηαβάτης συστήνει τον Καραγκιόζη ως τον καταλληλότερο να ηγηθεί της αποστολής στην Χαβάη! Στην παράσταση συμμετέχουν οι Burger Project και ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου.
 

The Queen’s Six

Δημοφιλές φωνητικό σύνολο από τη Βρετανία οι The Queen’s Six, που τραγουδάει a capella ένα ποικίλο ρεπερτόριο, θα δώσει μία συναυλία στις 27 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μέλη της χορωδίας του παρεκκλησιού St George’s Chapel, που το ρεπερτόριό τους υπερβαίνει τα στενά όρια της εκκλησιαστικής χορωδιακής μουσικής και περιλαμβάνει από αυστηρούς παλαιούς ψαλμούς και διανθισμένες αναγεννησιακές πολυφωνίες μέχρι λάγνα μαδριγάλια, παραδοσιακά τραγούδια και εύθυμες τζαζ και ποπ συνθέσεις. Στην παράσταση της Θεσσαλονίκης θα τραγουδήσουν και αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 

ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ

Celtic Colours Movie 'n' Music

Μια ξεχωριστή κινηματογραφική και μουσική εμπειρία περιμένει τους θεατές απόψε Κυριακή στον κινηματογράφο Τριανόν, στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Πατησίων. Το Movie ‘n’ Music: Celtic Colours που συνδυάζει την προβολή της ταινίας “Οι Δουβλινέζοι” του Τζων Χιούστον με ένα πάρτι κέλτικης μουσικής που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της προβολής, η οποία αρχίζει στις 6.30 μ.μ. και DJ Set από τον Γιώργο Aποστόλου αμέσως μετά.

Μουσικό Ντοκιμαντέρ

Η γκαλερί «The Box» φιλοξενεί την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, στις 20.00, το μουσικό ντοκιμαντέρ «Mousa Polytropos» των Ιωάννα Μπατσή και Antoine Castro που καταγράφει την εξάπλωση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στο Βέλγιο, ακολουθώντας μια ομάδα Βέλγων μουσικών που μυούνται στη δημοτική μουσική και τον χορό της Ελλάδας. Την προβολή θα ακολουθήσει συναυλία του σχήματος «Σμιγάδι». Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη.

Βαπόρια στο Βρυσάκι

Με καράβια τα οποία θα εκτίθενται και θα πωλούνται θα γεμίσει στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου το Βρυσάκι στο Μοναστηράκι. Η έκθεση θα συνοδευτεί από μια θεατρική performance με τίτλο «Βαπόρια, βαπόρια, πάρα πολλά βαπόρια» σε επιμέλεια Όλιας Λαζαρίδου στις 8 μ.μ.

Στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών λειτουργεί έως τις 31.12 Παγοδρόμιο, ανοιχτό από Δευτέρα 24.12 έως και Κυριακή 6.1, 11.00-23.00, με εξαίρεση την 31.12 που θα κλείσει στις 20.00. Ανοιχτό και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Στο Άλσος

Παραμονή Χριστουγέννων ο Διονύσης Σαββόπουλος καλεί την Angelika Dusk, την μπάντα και τους φίλους της καλλιτέχνες να ανέβουν στη σκηνή του Άλσους για το ρεβεγιόν της χρονιάς. Ώρα έναρξης 11 μ.μ.

Gadjo Dilo

Οι Gadjo Dilo βάζουν τα γιορτινά τους και εμφανίζονται την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στο Gazarte σε μια παράσταση με χριστουγεννιάτικο άρωμα. Στις 10.30 μ.μ.

It’s Christmas Time!

Δύο λαμπερές μελωδικές βραδιές σε χριστουγεννιάτικο κλίμα στην Αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπόσχεται ο Δώρος Δημοσθένους το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης: 10 μ.μ.). Μαζί του η Γιάννα Βασιλείου και η Sugahspank.

Κάλαντα από "τρεις χιονάνθρωπους”

Σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα “τρεις χιονάνθρωποι” θα πουν τα κάλαντα στο "Εργαστήρι Μαιρηβή". Σαχτούρη 4 & Σαρρή, στου Ψυρρή.

«Το Δέντρο της Αγάπης»

Το Κουκλοθέατρο «ΦιλΦαρί» παρουσιάζει την παράσταση «Το Δέντρο της Αγάπης» στο «Διάχρονο Θέατρο - Μαίρης Βιδάλη» σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου η παράσταση θα δοθεί στο "Δημοτικό Θέατρο Λαμίας", στις 12.30 μ. και στις 5 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, και στις 28.12 στην Οικοκυρική Σχολή Επισκοπής Τεγέας, στις 7.30 μ.μ.

Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ

Η νέα ποιητική συλλογή "Με άλλο βλέμμα" της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ παρουσιάζεται από την ποιήτρια την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στον Ιανό, Σταδίου 24.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL