Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Η Συνοικία ασμάτων με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιάννη Μπέζο και Ταξιάρχη Χάνο

Σήμερα Μια εορταστική συναυλία για τα σαράντα χρόνια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης με τη συμμετοχή λυρικών ερμηνευτών και σολίστ του πιάνου, του κλαρινέτου και του βιολοντσέλου από την Ελλάδα και άλλες χώρες, του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών και βέβαια της Ορχήστρας Εγχόρδων Φεστιβάλ Σαντορίνης υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη στο Μέγαρο Μουσικής.

Με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι πέντε ετών από την πρώτη προβολή της κλασικής πλέον ταινίας κινουμένων σχεδίων «The Nightmare Before Christmas» επαναπροβολή της με την ΚΟΑ υπό την διεύθυνση του Νικολάου Χαλιάσα να παίζει ζωντανά το ορχηστρικό score του σπουδαίου Danny Elfman επίσης στο Μέγαρο Μουσικής.

Κυριακή Και κάθε Κυριακή η «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη με επίτιμους προσκεκλημένους τους ηθοποιούς Γιάννη Μπέζο και Ταξιάρχη Χάνο στο «Ακτή Πειραιώς».

Χριστουγεννιάτικα και όχι μόνον τραγούδια από τη σοπράνο Κρίστυ Καθαρίου με τη συνοδεία δύο σολίστ στο πιάνο και το βιολί στο «Galerie Δημιουργών» της Κηφισιάς.

Ο Κρητικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Παγωμένος με την τετραμελή μπάντα του (κιθάρα, πνευστά/λαούτο, μπάσο και ντραμς) στο «Ίλιον Plus».

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου Στο πλαίσιο του κύκλου Γέφυρες ο διακεκριμένος ντράμερ και γενικότερα εκτελεστής κρουστών Μανώλης Κουτσουνάνος, ο οποίος ξεκίνησε από τις μπάντες των χάλκινων πνευστών της γενέθλιας πόλης του Κοζάνης για να φτάσει στην jazz σκηνή της Νέας Υόρκης παρουσιάζει το μουσικό αυτό ταξίδι του με μια μπάντα η οποία συναποτελείται από άλλους οκτώ εκλεκτούς σολίστ (κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, κιθάρα, πιάνο, βιμπράφωνο, μπάσο και κρουστά) και την θαυμάσια ερμηνεύτρια Άννα Λινάρδου στο Μέγαρο Μουσικής.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου «Carousel», δηλαδή μία πολύ ιδιαίτερη και ατμοσφαιρική εορταστική συναυλία της εξαίρετης ερμηνεύτριας Κορίνας Λεγάκη με τη συνοδεία τριμελούς συνόλου (πιάνο, βιολοντσέλο και κρουστά) σε ενορχηστρώσεις του σολίστ του πιάνου Θωμά Κοντογεώργη ο οποίος επίσης θα διευθύνει την παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης και με τη φιλική συμμετοχή του Κωστή Καλλιβρετάκη στον αγγλικανικό ναό του Αγίου Παύλου.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου Και την επομένη, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, ένα αφιέρωμα στον εμβληματικό δίσκο σε στίχους Παρασκευά Κράσουλου - και μουσική Γιώργου Ανδρέου - «Μικρή Πατρίδα» με τους Βασίλη Κούρτη, Πολυξένη Καράκογλου και Χριστίνα Μαξούρη να ερμηνεύουν τα τραγούδια του με τη λιτή συνοδεία δύο μουσικών στο πιάνο και το μαντολίνο / μπουζούκι και προσκεκλημένους φυσικά τον Γ. Ανδρέου αλλά και άλλους δύο συνθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο σπουδαίος στιχουργός και ποιητής, τους Θοδωρή Οικονόμου και Γκοτιέ Βελισσάρη, στο «Half Note Jazz Club».

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου Οι Harlem Gospel Choir, μια από τις καλύτερες gospel χορωδίες της Αμερικής, στο «Gazarte».

«Οι καινούργιοι -ή μάλλον καινούργιες!- του μήνα», κατά επιλογή του οικοδεσπότη Διονύση Σαββόπουλου, είναι οι Κατερίνα Πολέμη, Κατερίνα Ντούσκα και Άννα Ψυχογιού στο «Άλσος».

Ο βιρτουόζος jazz κιθαρίστας και συνθέτης Βασίλης Ρακόπουλος με την πενταμελή μπάντα του (πιάνο, βιολί, νέι, μπάσο και ντραμς) και με τη σύμπραξη του ιεροψάλτη Γιώργου Χατζηχρόνογλου παρουσιάζει το επηρεασμένο από τη βυζαντινή μουσική έργο του «Ο χορός των Πυρσών» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Η θαυμάσια Τουρκάλα -αλλά μόνιμα εγκατεστημένη εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη- ερμηνεύτρια Fide Koksal με τη συνοδεία τετραμελούς σχήματος (ούτι / μπουζούκι, πιάνο, κιθάρα και κρουστά) στο Plus του «Σταυρός του Νότου».

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου Μέχρι και την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου ο σπουδαίος ερμηνευτής και κιθαρίστας Allan Harris με την πενταμελή μπάντα του (τη συμπληρώνουν σαξόφωνο, πιάνο, κοντραμπάσο και ντραμς) σε ένα αφιέρωμα στον μέγιστο Nat King Cole στο «Half Note Jazz Club».

Η κατάλληλη τόσο για παιδιά όσο και για ενηλίκους, χριστουγεννιάτικη όπερα του Τζιανακάρλο Μενότι «Ο Αμάλ και οι Nυχτερινοί Επισκέπτες» από την Καμεράτα με τη σύμπραξη της σοπράνο Τζούλιας Σουγκλάκου και της μέτζο Θεοδώρας Μπάκα και τη συμμετοχή του φωνητικού συνόλου Voice Box υπό την διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας με την πενταμελή μπάντα του (κιθάρα, βιολί, σαξόφωνο, μπάσο και ντραμς) γα πρώτη φορά στο ιστορικό «Κύτταρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL