Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ο Μαρξ και σήμερα στο... Σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μαρξ και σήμερα στο... Σύνταγμα

Το μόνο που δεν περιμένουν να συναντήσουν οι επιβάτες του μετρό στον σταθμό του Συντάγματος το τελευταίο τριήμερο είναι... ο Μαρξ. Κι όμως ο κόσμος δεν προσπερνά αδιάφορα ούτε την πολυσύνθετη έκθεση με το πλούσιο υλικό αλλά και τις πληροφορίες για τη ζωή, το έργο, την εποχή και την επιρροή του μεγάλου διανοητή, με έργα σύγχρονων εικαστικών και γελοιογράφων εμπνευσμένα απ’ αυτόν, όπως επίσης και την έκθεση βιβλίου, με το σύνολο σχεδόν των εκδόσεων έργων του Μαρξ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ούτε τις εκδηλώσεις που τη συνοδεύουν, τις οποίες οργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα με τη στήριξη του περιοδικού "Σπούτνικ" ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ και διοργανώνονται με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου διανοητή και επαναστάτη του 19ου αιώνα.

Συζητήσεις, προβολές, αφηγήσεις, αλλά και εκθέματα συνθέτουν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για όσους περνούν από τον χώρο πολλαπλών χρήσεων του σταθμού.

Σήμερα επιβάτες, διερχόμενοι και ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες ξεκινούν στις 6 μ.μ. και ολοκληρώνονται μετά τις 10 το βράδυ. Με τίτλο "Αγαπημένη μου Τζένη, αγαπημένε μου Καρλ..." η εκδήλωση που ανοίγει το αποψινό πρόγραμμα διατρέχει την αλληλογραφία του Μαρξ με τη σύντροφό του Τζένη Φον Βεστφάλεν. Διαβάζει η ηθοποιός Κατερίνα Φωτιάδη (6 μ.μ. - 7 μ.μ.). Ακολουθούν η ομιλία του καθηγητή Θανάση Γκιούρα " ‘Το Κεφάλαιο’, το ημιτελές αριστούργημα" (6 - 7.30 μ.μ.), η διάλεξη του καθηγητή Κώστα Δουζίνα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, με θέμα "Γιατί πρέπει να ξαναδιαβάσουμε τον Μαρξ", όπου θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό (7-8 μ.μ.) και τέλος η προβολή της ταινίας "Όταν ο Μαρξ γνώρισε τον Ένγκελς" του Ραούλ Πεκ (8-10 μ.μ.)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL