Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Για τον Δημήτρη Μπάτση

Το συλλογικό έργο "Μελέτες στο έργο του Δημήτρη Μπάτση 'Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα'" (εκδ. Τζιόλα) παρουσιάζεται σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο τόμος, εκτός των άλλων, αναλύει κριτικά και σε σύγχρονους όρους το περίφημο έργο του Μπάτση, ενώ παράλληλα συγκροτεί μια ανατομία της εντός Ε.Ε. ελληνικής οικονομίας τόσο υπό το φως της συμβολής του Μπάτση όσο και βάσει σύγχρονων αναλυτικών και εννοιολογικών εργαλείων. Η Ολυμπία Σελέκου, διευθύντρια Ιστορικών Ερευνών ΕΚΚΕ και γραμματέας του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης, θα συντονίσει την εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν η πρύτανης του Παντείου Ισμήνη Κριάρη, ο αν. καθηγητής Δημήτρης Καλτσώνης και ο καθηγητής και πρόεδρος του ΙΚΕ Δημήτρης Μπάτσης Θεόδωρος Μαριόλης.

Για τα πνευματικά δικαιώματα

Η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συνεργάζεται με την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων το 2018 και το 2019. Οι δύο φορείς κατέληξαν στην πρόταση συνεργασίας κατά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ΕΔΗΡΤΜΜΕ με στελέχη της διοίκησης, της Νομικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων την περασμένη Τρίτη 27 του μηνός στα γραφεία της ΕΥΕΔ.

Βιβλίο της ανησυχίας

Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα όλων των εποχών, το "Βιβλίο της ανησυχίας" του Φερνάντο Πεσσόα, μπαίνει στο τραπέζι της συζήτησης στο Πατάρι του Gutenberg αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. Συζητούν η Μαρία Παπαδήμα, μεταφράστρια του Πεσσόα, που στο επανεκδοθέν βιβλίο υπογράφει επίσης την εισαγωγή και την επιμέλεια, και ο Αλέξανδρος Δαμίγος.

Η σχεδία των παιδιών

Διημερίδα με τίτλο "Τέχνη και δικαιώματα του παιδιού" διοργανώνεται με την ευκαιρία του εορτασμού των τριάντα χρόνων λειτουργίας και δράσης της Σχεδίας, Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης, σήμερα και αύριο στο Σεράφειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 170 και Πέτρου Ράλλη. Η διημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις, προβολές ταινιών, μουσικά, εικαστικά, θεατρικά δρώμενα και έκθεση παιδικής ζωγραφικής. Θα αναπτυχθούν θεματικές όπως οι σύγχρονοι προβληματισμοί σε σχέση με τη συμπερίληψη παιδιών μεταναστευτικής και προσφυγικής προέλευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL