Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Την επόμενη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου / Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την επόμενη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου / Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο

Προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου την επόμενη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 8 το βράδυ ώς τα μεσάνυχτα, διεκδικώντας την άμεση εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης, η οποία, σύμφωνα με το σωματείο τους, "λιμνάζει εδώ και δύο μήνες στους διαδρόμους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους". Έχοντας καταντήσει πια σαν το γεφύρι της Άρτας η ΣΣΕ στην πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, μετά από αρκετές περιπέτειες υπογράφτηκε εν τέλει από τη διοίκηση του Θεάτρου, έχει ήδη υπογραφεί από το υπουργείο Πολιτισμού και σκαλώνει στο ΓΛΚ.

Για "παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό που μπαίνει τροχοπέδη στη συλλογική διαπραγμάτευση" κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "διαδικασία ακύρωσης συμφωνιών από θεσμούς οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, αλλά στο τέλος έχουν τον τελικό λόγο μετατρέποντας την ίδια τη διαπραγμάτευση σε θεατρικό παιχνίδι και την πολυδιαφημισμένη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων". Σημειώνει δε ότι η ΣΣΕ "παραμένει ανεφάρμοστη για μια παροχή της τάξης του 1 ευρώ την ημέρα".

Από τη στάση εργασίας της επόμενης Πέμπτης, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, εξαιρούνται οι διεθνείς συμπαραγωγές. Ως εκ τούτου, η μόνη παράσταση που θα παρουσιαστεί εκείνη την ημέρα είναι "Ο ορφανός Τζάο" του Ζι Ζου Ζιανγκ, συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Θέατρο της Κίνας, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή, στο πλαίσιο διμερούς διακρατικής συμφωνίας των Εθνικών Θεάτρων των δύο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL