Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Δημόσια προκήρυξη για καλλιτεχνικό διευθυντή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημόσια προκήρυξη για καλλιτεχνικό διευθυντή

Παρελθόν αποτελεί ο Γιώργος Λαζαρίδης για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού να προχωρήσει στη δημόσια προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στον ΟΜΜΘ που θα αναρτηθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, σύμφωνα με το υπουργείο, υπέβαλε ήδη την παραίτησή του όταν η υπουργός τού ανακοίνωσε την πρόθεσή της και τη δυνατότητά του να υποβάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα. Το υπουργείο ταυτόχρονα επισημαίνει ότι "ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΘ, ο ταλαντούχος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης, διανύει τον ένατο χρόνο παρουσίας του σε αυτή τη θέση, όμως η σχέση εργασίας του με το ΜΜΘ, μια 'σύμβαση μη εξαρτημένης εργασίας' χωρίς προσδιορισμό θητείας (‘μπλοκάκι’), δεν συνάδει με τη διοικητική και νομική αναδιάρθρωση η οποία έχει πλέον προχωρήσει σε μια ανανέωση της δομής του οργανισμού".

Άλλωστε η πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη λειτουργία του Μεγάρου Θεσσαλονίκης προβλέπει ότι ο οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να προκηρύσσει δημόσιους διαγωνισμούς για τον ορισμό καλλιτεχνικού διευθυντή με συγκεκριμένη θητεία.

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το υπουργείο, "μετατρέπεται σταδιακά σε έναν σύγχρονο και ανοιχτό καλλιτεχνικό θεσμό με σημαντική αύξηση της συμμετοχής των πολιτών. Πρόσφατα απέκτησε νέο γενικό διευθυντή, τον Γιώργο Τσιάμη ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη του διοικητικού μηχανισμού του ΜΜΘ και συνεργάζεται ουσιαστικά με το δεκαμελές Δ.Σ. του Οργανισμού ΜΜΘ (από τον Ιανουάριο του 2016), όπου πρόεδρος είναι ο Νικήτας Μυλόπουλος. Έτσι έχουν γίνει τα πρώτα απαραίτητα βήματα για να περάσει το ΜΜΘ σε μια νέα εποχή διαφάνειας, εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL