Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Μυρσίνη Ζορμπά: / Η Ακρόπολη συμβολίζει το κλασικό και τη δημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυρσίνη Ζορμπά: / Η Ακρόπολη συμβολίζει το κλασικό και τη δημοκρατία

"Το έργο που συντελείται εδώ δεν είναι απλώς τεχνικό, αφορά και τον εκπαιδευτικό ρόλο της γόνιμης επαφής με τον αρχαίο πολιτισμό" επισήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά στη χθεσινή επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στην Ακρόπολη. "Η Ακρόπολη συμβολίζει το κλασικό και τη δημοκρατία" υπογράμμισε η υπουργός και συνέχισε: "Ως πυξίδα για τη χάραξη μιας αρχαιολογικής και αρχαιογνωστικής εποχής, μας ενδιαφέρει το μέλλον του κλασικού".

Συνοδευόμενη από τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη και από διακεκριμένους επιστήμονες της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΕΣΜΑ), με πρωτοστατούντα τον πρόεδρο του Δ.Σ., ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ Μανώλη Κορρέ, καθώς και τη Φανή Μαλλούχου-Tufano, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένη Μπάνου και την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) Βασιλική Ελευθερίου, η υπουργός επισήμανε ότι "τα έργα στην Ακρόπολη είναι πρωτίστως το χρέος μας στο μνημείο, το οποίο πρέπει να παραμένει σταθερά ανοιχτό και προσβάσιμο στα εκατομμύρια των επισκεπτών που έρχονται εδώ απ' όλο τον κόσμο". Έδωσε μάλιστα και στοιχεία για την επισκεψιμότητα του μουσείου, στο οποίο "το 2018 είχαμε 2.862.434 επισκέπτες, στους οποίους, αν προσθέσουμε τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης που ήταν 1.634.057, φτάνουμε σε έναν αριθμό 4.496.491 (4,5 εκατομμύρια επισκέπτες), ενώ "τα έσοδα ειδικότερα στον Βράχο της Ακρόπολης έφτασαν στα 40.479.085 ευρώ".

Οι αρχαιότητες για τη Μυρσίνη Ζορμπά "δεν είναι τα 'ωραία ερείπια' των ρομαντικών ποιητών. Χρειάζεται να τις αντιλαμβανόμαστε μέσα από τη σχέση τους με τη φιλοσοφία, την τραγωδία και την επινόηση της πολιτικής από τους αρχαίους που πήρε τη μορφή της δημοκρατίας. Πρέπει επομένως στα εκατομμύρια των επισκεπτών, αλλά και σε εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας, να δώσουμε μια όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη προσέγγιση της αρχαιότητας που μπορεί να τους μιλήσει και να τους οδηγήσει στην έννοια της παιδείας των πολιτών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL