Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Η Μυρσίνη Ζορμπά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: / Μας ενδιαφέρουν τα διαφορετικά κοινά μιας βιβλιοθήκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Μυρσίνη Ζορμπά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: / Μας ενδιαφέρουν τα διαφορετικά κοινά μιας βιβλιοθήκης

Στα ζητήματα που συνδέουν το μεγάλο κοινό με τις βιβλιοθήκες επικεντρώθηκε, κατά την επίσκεψη και ξενάγησή της στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, προχθές, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά. «Μας ενδιαφέρει ο κοινωνικός χώρος που λέγεται βιβλιοθήκη, ο χώρος όπου οι νεανικές ηλικίες μπορούν να βιώσουν, να ανεβάσουν βιβλία στο τάμπλετ, να νιώσουν οικεία μέσα σε ένα περιβάλλον γνώσης και ενδιαφερόντων» τόνισε απευθυνόμενη στον γενικό διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης, τον πρόεδρο και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, που την υποδέχτηκαν και την ξενάγησαν.

Ανέφερε ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος μπορεί να αποτελέσει οδηγό σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και έχουν πανελλαδική εμβέλεια. Η Μ. Ζορμπά υποστήριξε πως «οι συλλογές, οι εγκαταστάσεις και ο κόσμος των τεχνολογιών συναντιέται στον χώρο αυτό με τον πραγματικό κόσμο των αναγνωστών» και επανέλαβε ότι στην Εθνική Βιβλιοθήκη «συμβιώνουν ο πολιτισμός και η παιδεία που θέλουμε να αναπτύξουμε ως χώρα».

Όπως σημείωσε, το μεγάλο στοίχημα είναι ο συνδυασμός του διπλού ρόλου της Εθνικής Βιβλιοθήκης όσον αφορά τους ερευνητές από τη μια μεριά και την υποδοχή του μεγάλου κοινού, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, από την άλλη. Διευκρίνησε μάλιστα ότι "δεν θα πρέπει ποτέ να λησμονούμε τους απόντες, το μη κοινό, εκείνους που δεν έρχονται κοντά μας και πρέπει να προσελκύσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL