Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Τα ωραία του Πέραν"

Ομαδική εικαστική έκθεση στις Καπναποθήκες Ξάνθης

Εμπνευσμένη από την άλλοτε κραταιά και ακμάζουσα ελληνική περιοχή της Κωνσταντινούπολης, η ομαδική εικαστική έκθεση “Τα ωραία του Πέραν” εγκαινιάζεται απόψε στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης Π. στην Ξάνθη. Μια έκθεση έργων που, όπως λένε οι δημιουργοί της, γεννήθηκε “από την επιθυμία της απόπειρας έκφρασης αυτού που αισθανόμαστε όλοι όσοι ζήσαμε και αφουγκραστήκαμε σε χρόνο μονάκριβο αλλά δανεικό, για διαστήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα αλλά πάντοτε φορτισμένα με ανεξίτηλες εικόνες και ανεξίτηλες εμπειρίες, το μοναδικό αυτό κυριολεκτικό και μεταφορικό σταυροδρόμι της Κωνσταντινούπολης, το κοσμοπολίτικο Πέραν».

Τα έργα των 14 εικαστικών που συμμετέχουν στην έκθεση της Ξάνθης γεννήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, όπως σημειώνει η επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού, υπό το στιγμιαίο κλίμα μιας εντατικής, πρωτοειδωμένης και καθηλωτικής εικόνας και είναι των: Όλγας Αλεξοπούλου, Νίκου Βατόπουλου, Τάσου Βενετσανόπουλου, Ειρήνης Βογιατζή, Ανδρέα Γεωργιάδη, Κατερίνας Ζαχαροπούλου, Μηνά Καμπιτάκη, Λήδας Κοντογιαννοπούλου, Ένης Κούκουλα, Αλέξανδρου Μασσαβέτα, Γεύσως Παπαδάκη, Κωνσταντίνου Πίττα, Βαγγέλη Πουλή και Βιργινίας Φιλιππούση.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη και μεταφέρεται τώρα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης γιορτάζοντας τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται με τη συμβολή της «Συμμαχίας για την Ελλάδα», διαρκεί έως 14 Οκτωβρίου και είναι ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή 5.00-9.00 και 9.00-2.00. Στο πλαίσιό της κυκλοφορεί ομότιτλος αναλυτικός κατάλογος από τις εκδόσεις «Katrakis Creative Printing», σε σχεδιασμό της «έλιξ».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις