Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Έναρξη για το 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου / Σπιρίτσουαλ βραδιές και Αίσωπος για παιδιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έναρξη για το 17ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου / Σπιρίτσουαλ βραδιές και Αίσωπος για παιδιά

Πρεμιέρα αύριο για το 17o Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, που με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Άλκη Μπαλτά διοργανώνεται και φέτος στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης έως και τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το διαφορετικό μουσικό ενδιαφέρον της κάθε συναυλίας και οι συμμετοχές πολυπρόσωπων συνόλων από την Αγγλία και τη Ρωσία αποτελούν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου μαζί με δεκαμελή χορωδία θα ερμηνεύσει το έργο «Η αναπαράσταση της Ψυχής και του Σώματος» του Εμίλιο Καβαλιέρι, που είναι το πρώτο ορατόριο που έχει γραφτεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η βραδιά με σπιρίτσουαλ και σύγχρονα ξένα και ελληνικά τραγούδια θρησκευτικού περιεχομένου.

Στο φετινό πρόγραμμα, με περιλαμβάνεται και μία βραδιά για παιδιά από πέντε χρόνων και πάνω, όπου μέσα από μουσική, αφήγηση, εικόνες και τραγούδι θα παρουσιαστεί ο μύθος του Αισώπου "Ο λαγός και η χελώνα" στο Πνευματικό Κέντρο «Πάτμιον».

Κατά τη διάρκεια της αυριανής πρεμιέρας η Χορωδία «Αγία Σιών» της Στέγης Βυζαντινών Τεχνών Λέσβου και το σύνολο λαϊκών οργάνων θα παρουσιάσουν «Τα Χαίρε των Ελλήνων...» με μαέστρο τον Παναγιώτη Τσακύρη.

Την Πέμπτη θα εμφανιστεί η English Chamber Choir υπό τη διεύθυνση του Guy Protheroe. Θα ακουστούν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση δύο χορωδιακά έργα των Ivan Moody και Άλκη Μπαλτά που γράφτηκαν ειδικά για το φετινό Φεστιβάλ.

Την Παρασκευή θα δοθεί η παράσταση για παιδιά υπό τη διεύθυνση του Α. Μπαλτά και το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου θα ακουστούν σπιρίτσουαλ από τους Σοφία Αβραμίδου στο τραγούδι και τους μουσικούς Κοσμά Παπαδόπουλο, Αντρέα Ζιάκα και Σάκη Κοντονικόλα.

Την Κυριακή θα παρουσιαστεί από την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου και δεκαμελή χορωδία το πρώτο ορατόριο που έχει γραφτεί με τίτλο «Η αναπαράσταση της Ψυχής και του Σώματος». Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου με τη νεανική χορωδία από τη Μόσχα και μαέστρο τον Mikhail Kudryavtsev.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL