Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Οι πολίτες της Χαλκίδας ζητούν ενημέρωση για τη Δημοτική Αγορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι πολίτες της Χαλκίδας ζητούν ενημέρωση για τη Δημοτική Αγορά

Στον εισαγγελέα προσέφυγε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, προκειμένου ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης να της χορηγήσει αντίγραφο της μελέτης αποκατάστασης της Αγοράς που έχει καταθέσει ο δήμος στο υπουργείο Πολιτισμού πριν εισαχθεί για συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ). Προφανώς, και σε αυτή την περίπτωση ο δήμαρχος δεν επιθυμεί να λάβει γνώση της μελέτης η Ομάδα προκειμένου να παραστεί στη συζήτηση που θα γίνει στο ΚΣΝΜ, αναγκάζοντας τα μελη της να προσφύγουν στη συνδρομή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για να ζητήσουν τα αυτονόητα. Να τους χορηγηθεί δηλαδή ένα δημόσιο έγγραφο, άρα προσβάσιμο σε κάθε πολίτη, το οποίο πληρώθηκε από το δημόσιο ταμείο και αφορά έναν κοινωφελή χώρο, χαρακτηρισμένο από το υπουργείο Πολιτισμού ως εκ τούτου πολιτιστικό αγαθό και μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ζητά να λάβει γνώση της οριστικής μελέτης αποκατάστασης της Αγοράς, από τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες καθαιρέσεις μεγάλων τμημάτων του κηρυγμένου μνημείου προτίθεται να κάνει ο δήμος μέσω της μελέτης που εκπόνησε. "Εμείς πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμαρχος προτίθεται να γκρεμίσει τμήματα του κηρυγμένου μνημείου στη συνεδρίαση του ΚΣΝΜ στις 26 Ιουλίου κι αυτός ήταν ο λόγος που το Συμβούλιο σε εκείνη τη συνεδρίαση δεν πήρε απόφαση, αλλά όρισε να γίνει αυτοψία από κλιμάκιό του για τα υπό καθαίρεση τμήματα του μνημείου" μας λέει ο Γιάννης Κατσάνος, φιλόλογος και μέλος της Ομάδας.

Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, το θέμα επανήλθε προ ημερησίας διάταξης, με τον δήμαρχο να αρνείται να ενημερώσει για το περιεχόμενο του φακέλου όχι μόνο τα μέλη της Πρωτοβουλίας αλλά και τα μέλη της αντιπολίτευσης. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος της Χαλκίδας αρνείται να προβεί σε διαφανείς διαδικασίες σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αγορά. Τουναντίον, κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει την αποκατάσταση του κτηρίου...

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL