Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
ΑΤΖΕΝΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΤΖΕΝΤΑ

"Αχαρνής" στο Λαύριο

"Αχαρνής" στο Λαύριο

Ο Δικαιόπολις στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, απηυδισμένος από τον πόλεμο και τους πολεμοχαρείς συμπολίτες του, κλείνει ειρήνη μόνος του με τους Σπαρτιάτες. O Πέτρος Φιλιππίδης, που τον υποδύεται, πρωτοστατεί στο παραδοσιακό, διονυσιακό γλέντι που στήνει ο Κώστας Τσιάνος, με βασικούς συνεργούς τους Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Κόκλα, Ιωάννη Παπαζήση και Τάκη Παπαματθαίου. Στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ

Νηλ Σάιμον στη Χαλκιδική

Τη Δευτέρα στο Αμφιθέατρο Σίβηρης και την Τρίτη στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών το «Παράξενο ζευγάρι» του Νηλ Σάιμον, με τους Γιάννη Ζουγανέλη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Μαζί τους οι ηθοποιοί Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χαζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου. Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Εύα Σακελλάρη

Στην Αθήνα, στον όμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου, στην Πανεπιστημίου, η Εύα Σακελλάρη τραγουδά soul, funk, pop, jazz επιτυχίες αλλά και πολλές εκπλήξεις με «πειραγμένες» διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια. Στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κατανάλωση ενός ποτού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ

"Βάτραχοι" στην Επίδαυρο

Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή θα κατεβεί στον Άδη, για να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, αφού η Αθήνα δεν έχει πια έναν τουλάχιστον μεγάλο ποιητή. Το ταξίδι αυτό, αν και γίνεται μέσα στον επιβλητικό ζόφο του κόσμου των ψυχών, διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει τη χώρα από την παρακμή. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Φιλίππογλου, η μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και εμφανίζονται οι Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Μαζί τους οι Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος. Στον χορό συμμετέχει όλος ο θίασος. Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

«H τέλεια εξαφάνιση»

Οι Dilemma live σε ποίηση Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ, στις 9 μ.μ., στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας με αφορμή την κυκλοφορία του 6ου άλμπουμ τους, που βασίζεται στη μελοποίηση 12 επιλεγμένων ποιημάτων της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ. Ο Σωτήρης Τράγκας και η Πόπη Νταλαχάνη, που αποτελούν το μουσικό σχήμα Dilemma, παρουσιάζουν για πρώτη φορά ζωντανά το άλμπουμ «Η τέλεια εξαφάνιση», που αποτελεί μία ιδιαίτερη προσέγγιση του ποιητικού λόγου της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ. Η Αίγινα είναι βέβαια ο «παράδεισος» της πολυβραβευμένης Ελληνίδας ποιήτριας. Ο λόγος της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ είναι βαθιά συναισθηματικός και ταυτόχρονα αιχμηρός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL