Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Στέλλα, οδός Τενέδου 34

Ανοίγει ξανά απόψε, έπειτα από οκτώ χρόνια σιωπής, ο θερινός, δημοτικός κινηματογράφος Στέλλα της οδού Τενέδου 34 στην Κυψέλη, τοπόσημο της περιοχής από την εποχή ακόμη του 1969, όταν ακολούθησε την ιστορία του Πιγκάλ και λειτούργησε για είκοσι ένα συνεχόμενα καλοκαίρια. Επιστρέφει ανανεωμένος, δροσερός, με 220 καθίσματα και διάσπαρτα τραπεζάκια και έτοιμος να υποδεχτεί παλιούς θαμώνες και νέους κινηματογραφόφιλους. Τη διαχείριση ανέλαβε η εταιρεία διανομής Weird Wave, που έχει την έδρα της στην Κυψέλη και ήδη έχει ανακαινίσει έως τώρα το Άστορ στο κέντρο της Αθήνας και το Ανδόρα στους Αμπελόκηπους. Η πρεμιέρα γίνεται με την ταινία "Ο πρόεδρος" του Σαντιάγκο Μίτρε, με πρωταγωνιστή τον Ρικάρντο Νταρίν.

Σε νέο δρόμο τα ΔΗΠΕΘΕ

Ολοκληρώθηκε η υπογραφή της πρώτης Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο αναμόρφωσης και ανάπτυξης του θεσμού. Με τριετή διάρκεια και με βασική υποχρέωση την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή, οι νέες προγραμματικές συμβάσεις διασφαλίζουν την καλύτερη ροή χρηματοδότησης και τον μακροπρόθεσμο καλλιτεχνικό προγραμματισμό. Παράλληλα, δίνουν το έναυσμα για συνεργασία μεταξύ φορέων του κέντρου και της περιφέρειας, τη δημιουργία διεθνών συνεργασιών, τη διασφάλιση του επιπέδου της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας για επαγγελματίες καλλιτέχνες απόφοιτων δραματικών σχολών αναγνωρισμένων από το κράτος, την ενίσχυση της νεανικής δημιουργίας και της κινητικότητας νεανικών ομάδων θεάτρου.

3ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος

Ξεκίνησε στους Δελφούς το 3ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου με διάρκεια έως 30 Ιουλίου και τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα. Το εργαστήριο διευθύνει η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου, με κύριο θέμα τον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη και τη συνδρομή της χορογράφου Πατρίτσιας Απέργη και του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Πούλιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL