Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Η "Ηλέκτρα" σε Αϊ-Στράτη, Μυτιλήνη και Λήμνο / Το Εθνικό αρμενίζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "Ηλέκτρα" σε Αϊ-Στράτη, Μυτιλήνη και Λήμνο / Το Εθνικό αρμενίζει

“Στην προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε τα νησιά και να παρέχουμε δυνατότητα σε ζητήματα πνευματικά και ψυχαγωγικά, συνεργαστήκαμε με το Εθνικό Θέατρο που επέδειξε προθυμία έτσι ώστε να βρεθεί στον Αϊ-Στράτη με τους ιδιαίτερους συμβολισμούς, στη Μυτιλήνη και τη Λήμνο”, έλεγε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας για το ταξίδι της “Ηλέκτρας”. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον “ιστορικό νόμο”, όπως τον χαρακτήρισε, και “αίτημα δεκαετιών”, σχετικά με το “μεταφορικό ισοδύναμο”, “την προσπάθεια της πολιτείας να προσαρμόσει το κόστος της θαλάσσιας μεταφοράς σε εκείνο της ξηράς”.

Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου “Ηλέκτρα”, που κάνει πρεμιέρα μεθαύριο Παρασκευή στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο στις 26 Ιουλίου στη Μυτιλήνη, στις 30 στη Λήμνο και την 1η Αυγούστου στον Αϊ-Στράτη.

"Είναι σημαντικό οι νησιώτες μας να δουν καλαίσθητες παραστάσεις”, επεσήμανε ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός που έκανε λόγο για “ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών στην τέχνη”.

"Το Εθνικό είναι θέατρο που του αρέσει να αρμενίζει και να συνεργάζεται”, πρόσθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής Στάθης Λιβαθινός. "Δεν είμαστε το Εθνικό της Αθήνας, αλλά της Ελλάδας, και οι υψηλού επιπέδου παραστάσεις είναι ίδιες τόσο στην Επίδαυρο όσο και στην άκρη της χώρας. Κι αυτό είναι ένα πολύ ωραίο ξεκίνημα για ταξίδια σε πολύ μακρινά μέρη”. Μιλώντας για τον Αϊ-Στράτη, μνημόνευσε τον θείο του Μάνο Κατράκη που πέρασε από το μαρτυρικό νησί και ο ίδιος μεγάλωσε με ιστορίες και αφηγήσεις γι' αυτόν τον τόπο, από τον σπουδαίο ηθοποιό. “Εύχομαι αυτή η συνεργασία να κρατήσει για πολλά χρόνια”, κατέληξε.

Η δήμαρχος Αϊ-Στράτη Μαρία Κακαλή, αφού ευχαρίστησε για τη στήριξη, μίλησε για “τη βελτίωση ζωής των νησιών με πολύ καλά αποτελέσματα προσθέτοντας πως πέραν της επιπλέον χρηματοδότησης, υπάρχει πάντα η ανάγκη για την καλλιέργεια πνεύματος. "Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μια αρχή για να συνεχιστεί και στο μέλλον. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ταυτιστεί”, υπογράμμισε.

“Είναι μια απόπειρα και παρά τη δυσκολία υπάρχει ενθουσιασμός. Ίσως υπάρξουν κι άλλα τρία νησιά”, απάντησε ο υπουργός. Το ταξίδι της “Ηλέκτρας” θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους δήμους των νησιών, το Ίδρυμα Μπούμπουρα και την Hellenic Seaways.

Μάνια Ζούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL