Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γαλλική υπόθεση τα φετινά "νόμπελ των τεχνών"

Η Κατρίν Ντενέβ, ο ζωγράφος και χαράκτης Πιέρ Αλεσίνσκι, πίνακας του οποίου κοσμεί το γραφείο του Γάλλου Προέδρου Μανουέλ Μακρόν, και ο βραβευμένος και με Pritzker αρχιτέκτονας Κριστιάν Ντε...

Η Κατρίν Ντενέβ, ο ζωγράφος και χαράκτης Πιέρ Αλεσίνσκι, πίνακας του οποίου κοσμεί το γραφείο του Γάλλου Προέδρου Μανουέλ Μακρόν, και ο βραβευμένος και με Pritzker αρχιτέκτονας Κριστιάν Ντε Πορτζαμπάρκ, ο επονομαζόμενος και ανανεωτής της γαλλικής αρχιτεκτονικής συνθέτουν τη γαλλική τριπλέτα του φετινιού Praemium Imperiale, του βραβείου που θεωρείται το "Νόμπελ των Τεχνών" που ανακοινώθηκε χθες στο Παρίσι και τιμά κάθε χρόνο πέντε καλλιτέχνες. Στη φετινή βράβευση συγκαταλέγονται επίσης ο περίφημος Ιταλός μαέστρος Ρικάρντο Μούτι και η 85χρονη Γιαπωνέζα γλύπτρια Φουτζίκο Νακάγια.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου στο Τόκιο, παρουσία του πρίγκηπα Χιτάτσι, μικρότερου αδελφού του αυτοκράτορα Ακιχίτο, ενώ οι βραβευμένοι θα λάβουν και το ποσό των 15 εκατομμυρίων γεν (περίπου 117.000 ευρώ) έκαστος.

Η υποτροφία για τους νέους καλλιτέχνες απονεμήθηκε στο Shakespeare Schools Foundation της Βρετανίας, που από το 2000 οργανώνει το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στον κόσμο.

Δείτε όλα τα σχόλια