Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Στο Μέγαρο Μουσικής οδεύει η Καμεράτα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Μέγαρο Μουσικής οδεύει η Καμεράτα...

Προς το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οδεύει, ως μουσικό σχήμα, και όχι ως αυτόνομος οργανισμός, η Καμεράτα ΜΕΟΕ (Μουσικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελλάδας), σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να λυθούν οριστικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι "συσσωρευμένες και χρονίζουσες παθογένειες" τόσο της συγκεκριμένης όσο και της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής αλλά και της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Σε ό,τι αφορά την Καμεράτα, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει ότι "σχεδιάζεται η ένταξή της ως μουσικού σχήματος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών". Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο αφενός θα ενταχθούν οι μουσικοί στο Μέγαρο, αφετέρου θα λυθεί το εργασιακό καθεστώς. Πρόθεση του υπουργείου είναι η χρηματοδότηση του Μεγάρου προκειμένου να διασωθεί η Καμεράτα.

Στο μεταξύ όμως, ο διαχειριστικός έλεγχος που έχει διατάξει από τον περασμένο Ιούλιο το υπουργείο Πολιτισμού για τα οικονομικά της Καμεράτας συναντά μεγάλα εμπόδια καθώς οι ορκωτοί λογιστές της εταιρείας SOL αδυνατούν να βρουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία αφού, παρά τις προσπάθειές τους και τα αλλεπάλληλα έγγραφα του υπουργείου, δεν μπορεί να εντοπιστεί το σύνολο των αρχείων της Ορχήστρας για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα σημεία που καλείται να λύσει η νομοθετική ρύθμιση.

Σε ότι αφορά την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την ΚΟΕΜ, η νομοθετική ρύθμιση θα κινηθεί στην κατεύθυνση να δοθεί οριστική λύση για τους οργανισμούς των δύο ορχηστρών που στην ουσία τα τελευταία χρόνια δεν υφίστανται.

Στο μεταξύ και παρ' ότι το υπουργείο έχει δρομολογήσει τη νομοθετική ρύθμιση, οι μουσικοί της Καμεράτας έχουν ορίσει συνέντευξη Τύπου για την επόμενη Τρίτη προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματα της ορχήστρας.

ΠΟΛΥ ΚΡΗΜΝΙΩΤΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL