Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.4°C28.0°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C28.1°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.0°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C27.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
1 BF 39%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Ο «Αγαμέμνων» στην Επίδαυρο

Το Λύκειο των Ελληνίδων στο Κέντρο Πολιτισμού

Σε ένα τεράστιο χοροστάσι παραδοσιακών χορών και μουσικής μετατρέπεται την Παρασκευή 6 Ιουλίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς από τις 7 μ.μ. και μετά το Λύκειον των Ελληνίδων ξεδιπλώνει την τέχνη και την τεχνική του με τετρακόσιους χορευτές που θα χορέψουν πάνω από 70 διαφορετικούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, φορώντας τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες, ενώ στην κορύφωση της δράσης επισκέπτες και χορευτές θα ενωθούν στο Ξέφωτο σε έναν κύκλο ελληνικού χορού. Στον Πύργο Βιβλίων, μεταξύ 7.00 και 7.45 μ.μ., οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από έμπειρες ενδύτριες τη διαδικασία που απαιτείται για να φορέσει κανείς τις εντυπωσιακές και πολύπλοκες παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ο «Αγαμέμνων» στην Επίδαυρο

Το πρώτο έργο της τριλογίας της «Ορέστειας», που αφηγείται την επιστροφή του βασιλιά Αγαμέμνονα στο Άργος μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, παρουσιάζεται την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Ιουλίου στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Στο έργο, που παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, πρωταγωνιστούν οι Μαρία Πρωτόπαππα, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου και Θοδωρής Κατσαφάδος. Θα υπάρχουν αγγλικοί υπέρτιτλοι.

Στο Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου θα παρουσιαστεί από την Ομάδα Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη το έργο «Χοηφόροι», δεύτερο έργο της τριλογίας της "Ορέστειας".

Οι Calexico στο Ηρώδειο

"Live at Acropolis" είναι ο τίτλος της διήμερης συναυλίας που δίνουν στο Ηρώδειο οι Calexico από την Τουσόν της Αριζόνας, που πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη πόλη στα σύνορα του Μεξικού με την Καλιφόρνια και μετράνε πάνω από 20 χρόνια καριέρας, με φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο. Το αγαπημένο συγκρότημα έρχεται στο Ηρώδειο για πρώτη φορά, με επιτυχίες από όλη τη δισκογραφία του, όπως τα «Stray», «Falling from the Sky», «Crystal Frontier», «Missing», «Splitter» κ.ά., αλλά και με το νέο άλμπουμ τους, "The Thread That Keeps Us", που κυκλοφόρησε μόλις στα τέλη Ιανουαρίου. Τρίτη και Τετάρτη στο Ηρώδειο στις 9 μ.μ.

2ο Bio-Mechanical Festival

Πρεμιέρα σήμερα για το 2ο Bio-Mechanical Festival από το Θέατρο Χαλκίδας με θέατρο, χορό, ποίηση, μουσική, διαλέξεις, εκθέσεις φωτογραφίας, κινηματογράφο, ξεναγήσεις και διάρκεια έως 31 Ιουλίου, στον πολιτιστικό χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος στο μικρό Βαθύ Αυλίδας, στο πρώην σινεμά Rex και στο Κόκκινο Σπίτι στην παραλία της πόλης.

"Πέρσες" στο Ηρώδειο

Η παραγωγή του ΘΟΚ, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, παρουσιάζεται στις 9 μ.μ. στο Ηρώδειο σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.

Φεστιβάλ της Ρεματιάς

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ της Ρεματιάς στην πρώτη «Νύχτα Αλληλεγγύης», με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου και τη Φιλαρμονική των Προσκόπων Λεμεσού να ταξιδεύουν το κοινό με κινηματογραφικές μουσικές. Ελεύθερη είσοδος με προαιρετική συνεισφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές του δήμου και τους πρόσφυγες. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, στις 9 μ.μ.

«Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ»

Στο παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι και στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Καραγκιόζης Γιούργια Φέστιβαλ» εμφανίζονται οι Baildsa, Θραξ Πανξ και Boban Markovic Orkestar, στις 9 μ.μ.

Ο Σαββόπουλος στην Ταράτσα του Φοίβου

«Τα τραγούδια των άλλων» είναι ο τίτλος της βραδιάς, με τον Διονύση Σαββόπουλο, που ανεβαίνει στην Ταράτσα του Φοίβου απόψε και στις 9, 16 και 23 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., Ιερά Οδός 13-15.

Σκυταλοδρομία Λόγου

Η τρίτη σκυταλοδρομία λόγου με τίτλο «Από την πεζογραφία στη βιογραφία - εργογραφία» παραδίδεται από τη Ρέα Γαλανάκη στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, στην αίθουσα τελετών του δημαρχιακού μεγάρου στις 7.30 μ.μ. Συντονίζουν οι Β. Χατζηβασιλείου και Μ. Προβατάς.

«Φάρμα του Διαδικτύου»

Η Θεατρική Ομάδα "Χιλιοδέντρι" παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Φάρμα του Διαδικτύου» στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφ. Μαραθώνος 196, στις 9 μ.μ.

Θεατρικοί Μονόλογοι

Στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού» παρουσιάζεται στις 9 μ.μ. το έργο του Γκυγιώμ Γκαλλιέν «Γκυγιώμ γλυκιά μου» σε σκηνοθεσία Άννας Χατζησοφιά και ερμηνεία Περικλή Λιανού, στο πλαίσιο των Θεατρικών Μονολόγων.

«Δικτατορία και αντίσταση, 1967-1974»

Το βιβλίο - προσωπική μαρτυρία του Σωτήρη Βαλντέν «Δικτατορία και αντίσταση, 1967-1974» (εκδόσεις Θεμέλιο ) παρουσιάζεται στις 7.30 μ.μ. στον κήπο του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Γιάννης Βούλγαρης, Παύλος Κλαυδιανός, Κατερίνα Λαμπρινού και Σταύρος Τσακυράκης. Θα συντονίσει ο Νικόλας Βουλέλης.

Ταινίες στην ταράτσα του Bios

Με θεματική "Cities in cinema", το φετινό πρόγραμμα του Bios, που είναι αφιερωμένο στις πόλεις, κάνει έναρξη με την ταινία "Recife", Brazil, Πειραιώς 84, 9.15 μ.μ.

Τζον Κόνολι

Ο διεθνώς επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας Τζον Κόνολι επισκέπτεται την Αθήνα για μια εφ' όλης της ύλης συνομιλία με τον Ηλία Μαγκλίνη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Στον Κήπο του Μεγάρου

Η Angelika Dusk τραγουδά στον Κήπο του Μεγάρου συντροφιά με φίλους μουσικούς και καλλιτέχνες σε ένα αξέχαστο garden party στις 9 μ.μ.

Σινεμά στο χωριό

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πάει Χαλκιδική συμμετέχοντας στο 4ο Parthenών Film Festival - Σινεμά στο χωριό έως και 8 Ιουλίου 2018, στον Παρθενώνα Χαλκιδικής, με είσοδο ελεύθερη και θέμα το όνειρο. Πρεμιέρα με το φιλμ Limbo της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στις 9 μ.μ.

"Dirty Dancing" διαδραστικά

Διαδραστικό σινεμά με ζωντανό χορό στη διάρκεια της προβολής του δημοφιλέστατου "Derty Dancing", σε σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Σκλάβου, στην πρεμιέρα του "Cinema Αlive", στο Gazi Music Hall (Boυτάδων 6) στις 8.30 μ.μ. Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 7, 13, 14.7.

«Οι προσευχές της θάλασσας»

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro παρουσιάζει τη μουσική παραμυθία της Ανθής Γουρουντή «Οι προσευχές της θάλασσας» με τη συμμετοχή του Τσιμάρα Τζαννάτου, στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL