Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Ο Αλκίνοος στον Κήπο

Ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα παρουσιάζει τη Δευτέρα και την Τρίτη, σε μια επιπλέον παράσταση που προστέθηκε μετά την εξάντληση των εισιτηρίων της πρώτης ημέρας στον Κήπο του Μεγάρου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ο γνωστός τραγουδοποιός μεταφέρει μέσα από τη μουσική του αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που μας αφορούν όλους. Το πρόγραμμα που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα κατά καιρούς, τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλα θέατρα, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη. Στις 9 μ.μ.

Οι "Αχαρνής" ανοίγουν τα Επιδαύρια

Με τους "Αχαρνής" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, ανοίγουν την Παρασκευή τα φετινά Επιδαύρια, με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών που αποτελείται από τους Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Κόκλα, Ιωάννη Παπαζήση, Τάκη Παπαματθαίου. Σε ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα του Αριστοφάνη πρωταγωνιστεί ο Δικαιόπολις, ένας ηλικιωμένος αγρότης που, αγανακτισμένος από την αδράνεια της πόλης και παρά τον πόλεμο που συνεχίζεται, αποφασίζει να αυτενεργήσει: στέλνει προσωπικό αγγελιοφόρο στους Σπαρτιάτες προτείνοντάς τους να συνάψουν ειρήνη. Έτσι, αρχίζουν να τον καταδιώκουν και οι πολεμοχαρείς Αχαρνής, που θέλουν να εκδικηθούν τους Σπαρτιάτες, αλλά και ο αξιωματικός Λάμαχος λίγο πριν φύγει για ακόμα μία μάχη.

Στη Δήλο

Το βιβλίο "Delos - Δήλος - Delos 1873-1913"

"Εικόνες μιας αρχαίας πόλης που έφερε στο φως η ανασκαφή" (εκδόσεις Μέλισσα) παρουσιάζεται, στις 6 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου, στο πλαίσιο της έκθεσης "Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους" που διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Η έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μykonos Art Festival.

Δήμος Ζωγράφου

Ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαρία Παπαγεωργίου εμφανίζονται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου. Στις 9 μ.μ.

Summer Nostos Festival

Στο Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, στον Πύργο Βιβλίων ΕΒΕ, η βυζαντινολόγος Averil Cameron θα δώσει διάλεξη με θέμα "Βυζάντιο και χριστιανισμός". Στις 6.30 μ.μ.

Λευτέρης Παπαδόπουλος στο Ηρώδειο

Μια μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο παρουσιάζεται στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή γνωστών και αγαπημένων τραγουδιστών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Νταλάρα. Στις 9 μ.μ.

Στην ταράτσα του Φοίβου

Η Αγγελική Τουμπανάκη εμφανίζεται, στις 9 μ.μ., στην Ταράτσα του Φοίβου. Ιερά Οδός 13-15, Γκάζι.

Η "Σοφία" στη Κηφισιά

Η θεατρική παράσταση "Σοφία" του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι, με τον Φαίδωνα Καστρή, παρουσιάζεται, στις 9 μ.μ., στην αυλή του Μουσείου Γ. Δροσίνη στην Κηφισιά (Διομήδους Κυριακού και Αγ. Θεοδώρων).

Στους Βράχους

Ο Γιάννης Κότσιρας εμφανίζεται στο Θέατρο Βράχων. Στις 9 μ.μ.

Πειραματικές ανασυνθέσεις μινωικών και μυκηναϊκών ενδυμασιών της Bernice Jones παρουσιάζονται έως τις 8 Ιουλίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου". Αύριο, στις 6 μ.μ., η Αμερικανίδα αρχαιολόγος θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Στο Ναυτικό Μουσείο

Στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, απόψε και αύριο, στις 8 μ.μ., παρουσιάζεται ο κωμικός μονόλογος "Οι περιπέτειες μιας λογίας ρέγγας". Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, ελεύθερη είσοδος.

Μονή Λαζαριστών

Η Μελίνα Κανά παρέα με τον Θέμη Καραμουρατίδη εμφανίζονται στη Μονή Λαζαριστών. Στις 9 μ.μ.

Βασίλης Ρακόπουλος

Ο συνθέτης και σολίστας της κιθάρας Βασίλης Ρακόπουλος εμφανίζεται απόψε, αύριο και μεθαύριο στην αυλή του ΜΙΕΤ στην Πλάκα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζοντας μια συναυλία σε δύο μέρη με τα έργα "Affection" και "No Answer". Θουκυδίδου 13. Στις 9.30 μ.μ.

Τζένυ Έρπενμπεκ

Η συγγραφέας Τζένυ Έρπενμπεκ θα συνομιλήσει με την Αμάντα Μιχαλοπούλου και τον μεταφραστή της Αλέξανδρο Κυπριώτη στον Ιανό, Σταδίου 24. Στις 8.30 μ.μ.

Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Μέσα στον χώρο δημοπρασιών της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, η οποία ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της στο κοινό, η ομάδα Dεcadēre (Άρτεμις Γρύμπλα, Άλκηστις Πολυχρόνη, Gary Salomon) παρουσιάζει την performance "Ίσαλος Γραμμή - Μία ωδή στη φθίση". Είσοδος ελεύθερη.

Στο Ηρώδειο

Έργα Βέρντι, Μπιζέ, Πουτσίνι κ.ά. παρουσιάζουν στο Ηρώδειο οι μουσικοί της Καμεράτα που συνεργάζονται με τον τενόρο Τζόζεφ Καλλέγια και τον μαέστρο Ραμόν Τεμπάρ. Στις 9 μ.μ.

Ο Τζορτζ Σόντερς στην Αθήνα

Σημαντικός Αμερικανός διηγηματογράφος και νικητής του βραβείου Μπούκερ για το πρώτο του μυθιστόρημα "Λήθη και Λίνκολν" (εκδόσεις Ίκαρος), ο Τζορτζ Σόντερς έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει τους αναγνώστες του, στις 8 μ.μ., στο Πόλις Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου), συνομιλώντας με τον Γιώργο - Ίκαρο Μπαμπασάκη και συντονιστή τον Γρηγόρη Μπέκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL