Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ο Φοίβος Δεληβοριάς ανεβαίνει ξανά στην... «Ταράτσα»!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ανεβαίνει ξανά στην... «Ταράτσα»!

«Κάπου ανάμεσα στη συγκίνηση και στο κέφι, τη φαντασία και το όνειρο, το χθες και το σήμερα», τοποθετεί την "Ταράτσα" του ο Φοίβος Δεληβοριάς. Έτσι τουλάχιστον περιέγραψε το όραμά του για τη φετινή περίοδο στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε εκεί την Τρίτη το βράδυ. Για δεύτερο καλοκαίρι, μετά την πολύ επιτυχημένη περυσινή σεζόν, η «Ταράτσα του Φοίβου» επιστρέφει στην οροφή του κτηρίου της Ιεράς Οδού 13 - 15, την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου, με ένα αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη, με την Αφροδίτη Μάνου και την Μαρία Κηλαηδόνη.

Με νοσταλγική διάθεση και πρόθεση για διασκέδαση υψηλού επιπέδου, δίχως σοβαροφάνειες και «δήθεν», αλλά με ένα διαφορετικό και ανανεωμένο concept, το οποίο ξεκινά από το εντυπωσιακό σκηνικό. Ένας συνδυασμός τραγουδιού, θεάτρου και stand up comedy με πολλά στοιχεία από το πάλαι ποτέ «βαριετέ», που έλκει την καταγωγή του από τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ παραπέμποντας στην παράδοση της αυθεντικής αθηναϊκής θερινής διασκέδασης για όλη την οικογένεια, αλλά σαφώς πιο μελετημένος και για αυτό και πιο συγκροτημένος από πέρυσι και έχοντας ως μότο του «ένα «κλικ» στην ανθρωπιά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Γκασούκα, η οποία συνυπογράφει μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά τα κείμενα της παράστασης.

Ο εμπνευστής και πρωτεργάτης της «Ταράτσας» παρουσίασε τους υπόλοιπους μόνιμους συντελεστές της φετινής σεζόν, τον ηθοποιό και ερμηνευτή Θανάση Αλευρά, την ερμηνεύτρια Νεφέλη Φασούλη και τον μάγο Alex de Paris αλλά και όσους συνέβαλαν στο στήσιμο της παράστασης, τον Άγγελο Τριανταφύλλου και την Νατάσσα Τριανταφύλλη που την σκηνοθέτησαν. Μαζί του ήταν επίσης πολλοί από τους "Επισκέπτες", οι Θέμης Καραμουρατίδης, Παυλίνα Βουλγαράκη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αγγελική Τουμπανάκη, Σπύρος Γραμμένος, Θοδωρής Μαυρογιώργης και ο «τσολιάς» της «Ελληνοφρένειας» Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης. «Τελευταίος αλλά όχι έσχατος», όπως είπε ο Φοίβος, ο Διονύσης Σαββόποθυλος, θυμήθηκε πως γνώρισε τον Δεληβοριά όταν τον επισκέφθηκε πριν πολλά χρόνια στο σπίτι τους για να του δείξει κάποια τραγούδια του. «Τώρα έφτασε η στιγμή να του ανταποδώσω εκείνη την επίσκεψη» κατέληξε.

«Η Ταράτσα του Φοίβου» φιλοξενεί επίσης την «Ελληνοφρενοβλαβίωση» με επισκέπτες τους Σπύρο Γραμμένο, Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη και Μάκη Χατζηδημητρίου (13, 14.6), τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά με τη σύμπραξη της Μαρίας Παπαγεωργίου (20,21/6) και ένα αφιέρωμα στο ελληνικό και διεθνές «ελαφρό» τραγούδι με τους Μαρίζα Ρίζου και Θοδωρή Μαυρογιώργη (27, 28.6).

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL