Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα Οι Λευτέρης Ελευθερίου και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους κάθε Σάββατο στο Up Stage του «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο».

Και τα τρία επόμενα Σάββατα, μέχρι και τις 24 Μαρτίου, οι Δάκης, Κώστας Μπίγαλης και Πωλίνα σε ένα πάρτι μα πάρα πολύ κέφι και φυσικά πολλά γνωστά τραγούδια από τις δεκαετίες του '60, του '70, του '80 μα και του '90 στο ιστορικό Κύτταρο.

Η εξαιρετική σολίστ του πιάνου Κασσάνδρα Φουντουλάκη σε ένα πρόγραμμα με έργα Σοπέν, Λιστ, Μπραμς, Ραχμάνινοφ και Ντε Φάλια και με τη σύμπραξη της ηθοποιού Μαρίας Κίτσου στον πολυχώρο Ιανός.

Η μηνιαία βραδιά The sound of color των Elektronik Meditation του κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη, με προσκεκλημένους τον βιρτουόζο του νέι Χάρη Λαμπράκη και τον ντράμερ Νίκο Σιδηροκαστρίτη και με τη ζωντανή οπτική σύμπραξη της εικαστικού Ερατούς Τζαβάρα στο ΚΕΤ.

Κυριακή 4 Μαρτίου Έναρξη για τη φετινή σεζόν του κύκλου Parklife, δηλαδή των κυριακάτικων υπαίθριων συναυλιών στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο, με την Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών (ΑΣΔΥΣ).

Το εξαίρετο κουαρτέτο εγχόρδων L' Anima, με τη σύμπραξη ακόμη δύο μουσικών στο βιολοντσέλο και το κοντραμπάσο και σολίστ στο βιολοντσέλο του μέλους τους Λευκής Κολοβού και του Κωστή Θέου, σε έργα Μπαχ, Βιβάλντι, Παπαϊωάννου, Θέου και Θεοδωρούδη και με δωρεάν προσφορά εκλεκτού οίνου από την Κω στο Εράτειο Ωδείο (Πατρόκλου 25, Βριλήσσια).

Και την επόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου ο ιδιοσυγκρασιακός τραγουδοποιός, ερμηνευτής και δεξιοτέχνης του λαούτου Μιχάλης Τζουγανάκης, μαζί με τον νεότερο αδελφό του Αλέξανδρο, στο Kremlino του Πειραιά.

Το LYD Quartet, που αποτελείται από τρεις διαπρεπείς μουσικούς της πειραματικής / αυτοσχεδιαστικής σκηνής, στην κιθάρα, τα keyboards και τα ντραμς, και την ιδιοσυγκρασιακή ερμηνεύτρια Σοφία Σαρρή, με τη συμμετοχή του βιρτουόζου του βιολιού και της βιόλας Φώτη Σιώτα στο ΚΕΤ.

Δευτέρα 5 Μαρτίου Ακόμη μία και τελευταία παράταση, για όλες τις Δευτέρες του Μαρτίου, της παράστασης του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας Σπείρα Σπείρα στο Σφίγγα.

Ρεσιτάλ πιάνου της Χαράς Ιακωβίδου με έργα Ντεμπισί, Ραβέλ και Ντιτιγιέ στο Μέγαρο Μουσικής.

«Πορτρέτα Γυναικών», δηλαδή ένα μουσικό και θεατρικό αναλόγιο με συνθέσεις του Θεόδωρου Λεμπέση, τις οποίες θα εκτελέσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνσή του και με τη συμμετοχή των ηθοποιών Αλεξάνδρας Αϊδίνη και Μαρίνας Καλογήρου και της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο.

Τρίτη 6 Μαρτίου Ο Rous και η τετραμελής μπάντα του Η Σεληνάκατος του Τσάρλι (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) στο Faust.

Τετάρτη 7 Μαρτίου Η Ορχήστρα Της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Φινλανδού μαέστρου Mikko Franck, σε έργα Ντεμπισί, Σιμπέλιους και, πριν από όλα, το «Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ντο ελάσσονα» του Ραχμάνινοφ, με σολίστ την κορυφαία Γεωργιανή πιανίστρια Khatia Buniatishvili στο Μέγαρο Μουσικής.

Και τις δύο επόμενες Τετάρτες, 14 και 21 Μαρτίου, και με προσκεκλημένες κατά σειρά τις Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Παπαγεωργίου και Γιώτα Νέγκα, η Ηρώ σε ένα πρόγραμμα με την ατμοσφαιρική συνοδεία μόνο πιάνου και ακορντεόν και τον χαρακτηριστικό τίτλο «I' m a fool to want you», δηλαδή με πάρα πολύ ερωτική διάθεση, στο Half Note Jazz Club.

Ο Άγγελος Κατσίρης παρουσιάζει τις δύο νέες ποιητικές συλλογές, αλλά και τον νέο δίσκο του με προσκεκλημένους το ιστορικό συγκρότημα της δεκαετίας του '60 Charms και το ήμισυ των Εκείνος+Εκείνος, Νίκο Καλλίνη, στο Σφίγγα.

Πέμπτη 8 Μαρτίου Η Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, υπό τη διεύθυνση και πάλι του Mikko Franck, σε έργα Μπερλιόζ, Σεζάρ Φρανκ, αλλά και το εξαιρετικά απαιτητικό «Κονσέρτο για το αριστερό χέρι» του Ραβέλ, με σολίστ τον εξαίρετο Γιώργο - Εμμανουήλ Λαζαρίδη στο Μέγαρο Μουσικής.

Και την επόμενη Πέμπτη 15 Μαρτίου το αδελφικό δίδυμο βιολιού και βιολοντσέλου String Demons παρουσιάζει τον νέο, τρίτο κατά σειρά δίσκο του, έχοντας για προσκεκλημένους, αντίστοιχα, τον κορυφαίο σολίστ της κλασικής κιθάρας Βαγγέλη Μπουντούνη (ο οποίος είναι και πατέρας τους!) και την Αρετή Κετιμέ στο Half Note Jazz Club.

Παρασκευή 9 Μαρτίου Και τις τρεις επόμενες Παρασκευές, μέχρι και τις 30 Μαρτίου, η Ματούλα Ζαμάνη στον Σταυρό Του Νότου.

Μέχρι και την Κυριακή 11 Μαρτίου ο Γιώτης Χριστοδούλου, με τη λιτή συνοδεία δύο μουσικών στο πιάνο / ακορντεόν και το κοντραμπάσο και με προσκεκλημένες τις δύο πρώτες ημέρες αντίστοιχα την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τη Μελίνα Τανάγρη παρουσιάζει την πολύ επιτυχημένη παράσταση του «Ο Αττίκ στο Παρίσι... και άλλες ιστορίες» στο Half Note Jazz Club.

Και την επόμενη Παρασκευή 16 Μαρτίου ο Λεωνίδας Μπαλάφας, με την πενταμελή μπάντα του (κιθάρα, σαξόφωνο, τρομπέτα, μπάσο και ντραμς) στο Kremlino.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL