Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα ο Ζωρζ Πιλαλί με την πενταμελή Soufra Band του (κιθάρα, πιάνο, βιολί, μπάσο και ντραμς συν η ερμηνεύτρια Ανδρονίκη Σκουλά που συμμετέχει φιλικά) και τα αγαπημένα του blues στον πολυχώρο Τριανόν.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή ο εξαίρετος jazz πιανίστας αλλά επίσης ερμηνευτής και συνθέτης Μάνος Αθανασιάδης με ερωτικά τραγούδια, φυσικά jazz αλλά και rock και άλλων εναλλακτικών ιδιωμάτων, στο Τρένο στο Ρουφ.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και για τις τρεις επόμενες Δευτέρες, μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου, παρατείνονται οι εμφανίσεις του Σωκράτη Μάλαμα στον Σταυρό του Νότου.

Ο δεξιοτέχνης του κλαρινέτου Θανάσης Βασιλόπουλος, μια πολύ σημαντική φυσιογνωμία της παραδοσιακής μουσικής μας, με τη συνοδεία του συμφωνικού συνόλου Foux Ensemble σε ενορχηστρώσεις και υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ζαχαρίου και με τη συμμετοχή των ηθοποιών και επίσης προικισμένων ερμηνευτών/ιών Θανάση Αλευρά, Μπέσυς Μάλφα, Μέμου Μπεγνή και Τάνιας Τρύπη σε ένα πρόγραμμα που εκκινεί φυσικά από την παράδοση μας αλλά φτάνει μέχρι την... jazz και το σκηνοθέτησε ο Νίκος Σούλης στο Παλλάς.

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ο Rous με τη συνοδεία της τετραμελούς μπάντας του (κιθάρα, keyboards, μπάσο και ντραμς) Η σεληνάκατος του Τσάρλι στο Faust.

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, Τσικνοπέμπτη, και, στο πνεύμα της ημέρας, η σοπράνο μα και ηθοποιός Μάρα Θρασυβουλίδου με τη συνοδεία στο πιάνο του συνθέτη Γιώργου Νιάρχου και ενός ακόμα μουσικού στο βιολοντσέλο και με τη σύμπραξη του βαρύτονου Ηλία Τηλιακού παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην «Αθηναϊκή Αποκριά», δηλαδή αποσπάσματα από οπερέτες και καντάδες του κλεινού άστεως που συνάδουν με τις Απόκριες, στον πολυχώρο Ιανός.

Οι εξαιρετικοί Θεσσαλονικείς Εκμέκ στο Faust.

Το εξειδικευμένο σε αυτή την ιδιόμορφη μουσική δραστηριότητα δίδυμο Silent Move (Βασίλης Τζαβάρας και Γιάννης Παξεβάνης), με τη σύμπραξη αυτή τη φορά του σολίστ της βιόλας Μιχάλη Καταχανά, θα προσθέσει το δικό του, ζωντανό και στο μεγαλύτερο μέρος του αυτοσχεδιαστικό soundtrack στην προβολή της κλασικής βωβής ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τhe Lodger» στο ΚΕΤ.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και τις δύο επόμενες Παρασκευές, μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου, η Μαρίζα Ρίζου με τη συνοδεία της εξαμελούς μπάντας της (πιάνο, κιθάρα, τρομπέτα, βιολί, κοντραμπάσο και ντραμς) στον Σταυρό του Νότου.

Το κουαρτέτο του βιρτουόζου της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλου (το οποίο συναπαρτίζεται από πιάνο, κοντραμπάσο και ντραμς) με τη θαυμάσια world jazz του στο Gazarte.

Οι Locomondo όχι σε μια απλή συναυλία, αλλά σε ένα... μασκέ πάρτι (!) στο ιστορικό «Κύτταρο».

Ο μόνιμα εγκατεστημένος πλέον στην Αμερική Leon Of Athens παρουσιάζει τον νέο του δίσκο «Xenos» στο Passport Κεραμεικός.

Ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο μεγάλο jazz κοντραμπασίστα και συνθέτη Charlie Haden από τρεις εξαίρετους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής, τον πιανίστα Κώστα Γιαξόγλου, τον κοντραμπασίστα Χρυσόστομο Μπουκάλη και τον ντράμερ Νίκο Σιδηροκαστρίτη στο Zp87 (Ζωοδόχου Πηγής 87).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL