Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Χορευτικό δράμα στο "Θέατρον": Συνάντηση µε το Μεγάλο Κανάλι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χορευτικό δράμα στο "Θέατρον": Συνάντηση µε το Μεγάλο Κανάλι

Οι 5 πρώτοι αναγνώστες που θα τηλεφωνήσουν τη ∆ευτέρα στο 210-5231831 από τις 09:00 θα κερδίσουν τις προσκλήσεις, τις οποίες θα παραλάβουν στη συνέχεια από το ταµείο του «Ελληνικού Κόσµου», αφού επιδείξουν το κουπόνι προσφοράς.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του 2017, Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας Ελλάδας-Κίνας, στις 23 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20:00, το «Θέατρον» του «Ελληνικού Κόσμου» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή χορευτική και δραματική παράσταση. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας μια καλλιτεχνική ομάδα του ιστορικού και πολυβραβευμένου Θεατρικού Χοροδράματος και Όπερας της Χανγκτσόου, αντιπροσωπείες του οποίου έχουν δώσει παραστάσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, από τις ΗΠΑ μέχρι τον Λίβανο, θα παρουσιάσει ένα από τα πλέον πρόσφατα αριστουργήματά του, το χορευτικό δράμα Συνάντηση με το Μεγάλο Κανάλι.

Η παράσταση αφηγείται με τρόπο ιδιαίτερο τη δισχιλιόχρονη ιστορία του Μεγάλου Καναλιού της Κίνας που συνδέει  τον βορρά με τον νότο ενώνοντας το Πεκίνο με τη Χανγκτσόου. Η παράσταση έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο μιας διεθνούς περιοδείας το 2016. Μολονότι η ιστορία που αφηγείται είναι κινέζικη, για την αφήγησή της χρησιμοποιείται μια γλώσσα που είναι πραγματικά διεθνής: η ίδια η πολιτιστική κληρονομιά. Το Μεγάλο Κανάλι αξιοποιείται ως μέσο για να φωτιστούν όψεις της ιστορίας της Κίνας κατά διάφορες περιόδους, αλλά και η καθημερινή απλών ανθρώπων που ζουν στις περιοχές που αυτό διασχίζει και επηρεάζονται από αυτό. Το χορόδραμα ενσωματώνει πολλά μοντερνιστικά εκφραστικά μέσα και εμπλουτίζει τον χορό με τεχνικές από το performance art και το θέατρο, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το μοντέρνο, το παρελθόν με το μέλλον, επεκτείνοντας τα όρια της ορχηστρικής και θεατρικής τέχνης με τρόπο καινοτόμο και τολμηρό.

Η Ελλάδα και η Κίνα είναι δύο χώρες με μακραίωνη ιστορία, και στην Ελλάδα ένα άλλο εμβληματικό κανάλι, ο Ισθμός της Κορίνθου έχει σημαντική συνεισφορά στην ιστορική εξέλιξη της χώρας. Πιστεύουμε ότι η παράσταση αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης τέχνης του χορού στην Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL