Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Η αζτέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αζτέντα της ημέρας

«Η μουσική ενάντια στον ναζισμό»

Το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima σε έργα των έγκλειστων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τσεχίας Τερεζίν εβραϊκής καταγωγής συνθετών Χανς Κράσα και Γκίντεον Κλαιν, συν ένα σύγχρονο έργο με θεματολογία που εμπνέεται από το Ολοκαύτωμα του Θωμά Σλιώμη (ο οποίος θα κάνει και μια εισαγωγική ομιλία για το θέμα της μουσικής αντίστασης στον ναζισμό) στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 8.30 μ.μ.

Κώστας Τσίρκας - Μυρτώ Βασιλείου

Ο συνθέτης Κώστας Τσίρκας και η ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου σε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τον πολύ καλό περυσινό δίσκο τους «Μαζί τον χειμώνα» στο Plus του «Σταυρός του Νότου». Στις 10 μ.μ.

String Demons

Το δίδυμο των String Demons στο «Faust». Στις 9.30 μ.μ.

Cinema plus | Το ΗIV/AIDS στον κινηματογράφο

Τελευταία ημέρα του φεστιβάλ «Cinema plus | Το ΗIV/AIDS στον κινηματογράφο» που πραγματοποιείται στον κινηματογράφο «Τριανόν» και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Η βλακεία και η σημασία της!

Πρεμιέρα της θεατρικής μεταφοράς του εμβληματικού για το είδος του -και γραμμένου στην Κατοχή- βιβλίου του Ευάγγελου Λεμπέση «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη και ερμηνεία Χάρη Φλέουρα, η οποία θα παίζεται Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Ιλίσια Βολανάκη». Στις 8 μ.μ.

Jasmin İhraç

Σόλο χορευτική παράσταση της Jasmin İhraç που εμπνέεται -και συνδυάζεται με βίντεο γυρισμένα εκεί- από την καταστροφή της αρμενικής πόλης Ani στο «ΚΕΤ». Στις 9 μ.μ.

Τίμοθι Ντάλι

Ο διαπρεπής Τίμοθι Ντάλι, ο γνωστότερος Αυστραλός θεατρικός συγγραφέας αυτή τη στιγμή, έρχεται στην Αθήνα για να παρευρεθεί σε μια σειρά τιμητικών εκδηλώσεων προς το πρόσωπο και το έργο του. Kατ' αρχήν και με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του έργου του «Άνθρωπος στη σοφίτα» (εκδόσεις Βακχικόν, μετάφραση Γλύκα Στόιου) θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων (Ασκληπιού 17) για μια σειρά προγραμματισμένων συνεντεύξεων και στη συνέχεια, στις 9 μ.μ., θα παρακολουθήσει την πρεμιέρα του ίδιου έργου του στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» και με την ευκαιρία θα υπογράψει αντίτυπα της ελληνικής έκδοσης για τους αναγνώστες του.

Ιωάννα Παπαντωνίου

Στο πλαίσιο ενός κύκλου τιμητικών εκδηλώσεων για επιφανείς προσωπικότητες της πνευματικής ζωής που διοργανώνει η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας (ιδρυτής Σχολή Μωραΐτη) η σπουδαία λαογράφος και ιδρύτρια του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Κέντρου Ιωάννα Παπαντωνίου θα συνομιλήσει με τους Πλάτωνα Μαυρομούστακο, Γιάννη Ζέρβα και Ιωάννα Πετροπούλου στον πολυχώρο του συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής. Στις 6.30 μ.μ.

Έφη Σαπουνά - Σακελλαράκη

Παρουσίαση του βιβλίου της Έφη Σαπουνά - Σακελλαράκη «Όταν μίλησε ο χρόνος» (εκδόσεις Ίκαρος), στην οποία θα μιλήσουν η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, οι δημοσιογράφοι Άδωνις Κύρου και Μαρία Θερμού και η συγγραφέας στον πολυχώρο «Ιανός». Στις 8.30 μ.μ.

Τατιάνα Αβέρωφ

Παρουσίαση του βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ «Έγκλημα στον Παράδεισο» (εκδόσεις Μεταίχμιο), στην οποία η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την επιμελήτρια Ελένη Μπούρα στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης Στην Κηφισιά» (Λεωφόρος Κηφισίας 310). Στις 7 μ.μ.

«Μαύρο ψωμί»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης διοργανώνει την προβολή της ταινίας του Agustí Villaronga «Μαύρο ψωμί», την οποία θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Θόδωρος Γιαχουστίδης στον κινηματογράφο «Βακούρα I». Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL